Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan. Doe de uit erin, voeg een beetje zout en de tijm toe en smoor ze zachtjes gedurende 15 minuten. Roer de tomaatjes door de uien en breng op smaak met zout en peper.
Klop de Parmezaanse kaas door de eieren en kruid ze met peper. Giet het eimengsel over de uien en bak de frittata 5 tot 10 minuten tot hij stevig maar bovenop nog vochtig is. Til de frittata af en toe aan de rand met een spatel op zodat nog vloeibaar ei over de bodem kan lopen.
Verhit de grill. Laat de bovenkant van de frittata 3 tot 5 minuten onder de hete grill kleuren.
Serveer hem in puntjes gesneden heet of koud.
Klop de Parmezaanse kaas door de eieren en kruid ze met peper. Giet het eimengsel over de uien en bak de frittata 5 tot 10 minuten tot hij stevig maar bovenop nog vochtig is. Til de frittata af en toe aan de rand met een spatel op zodat nog vloeibaar ei over de bodem kan lopen.
Verhit de grill. Laat de bovenkant van de frittata 3 tot 5 minuten onder de hete grill kleuren.
Serveer hem in puntjes gesneden heet of koud.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is leuk als borrelhapje of voorgerechtje.
Ingrediƫnten
2 el olijfolie
1 Spaanse ui,in dunne plakken
zout en peper
1 tl tijmblaadjes
12 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en in reepjes gesneden
40 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
6 eieren, losgeklopt
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan en oven
Leuke tips
Dit recept is aangepast.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1456437
Homepage ID
928843
Teller
502
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid