Bereidingswijze
Verkruimel de stilton in een kom. Meng de appel en het citroensap erdoor.
Leg 1 vel filodeeg op een schoon werkvlak en bedek de rest met een schone vochtige theedoek. Bestrijk het deeg met wat gesmolten boter, bedek het met een tweede vel deeg en bestrijk dan ook met boter. Snijd het deeg in de lengte in 6 lange repen.
Leg 1 vel filodeeg verticaal voor u. Schep 1 eetlepel vulling op het onderste uiteinde en laat wat ruimte over tussen de randen en de vulling. Vouw dan de rechterbenedenhoek diagonaal over de vulling en vorm een driehoek .Vouw dan de linkerbenedenhoek langs de linkerrand zodat u de driehoek behoudt. Blij vouwen tot u niet meer verder kunt en de vulling bedekt is. Herhaal dit met de resterende deeg en de vulling.
Verhit de olie in een diepe pan of wok tot de olie als u er een stukje deeg in doet. Bak de pakketjes - in porties zodat de pan niet te vol wordt - in 1-2 minuten rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken of keukenpapier. Voeg tussentijds zo nodig meet olie toe. Dien ze wam op.
Leg 1 vel filodeeg op een schoon werkvlak en bedek de rest met een schone vochtige theedoek. Bestrijk het deeg met wat gesmolten boter, bedek het met een tweede vel deeg en bestrijk dan ook met boter. Snijd het deeg in de lengte in 6 lange repen.
Leg 1 vel filodeeg verticaal voor u. Schep 1 eetlepel vulling op het onderste uiteinde en laat wat ruimte over tussen de randen en de vulling. Vouw dan de rechterbenedenhoek diagonaal over de vulling en vorm een driehoek .Vouw dan de linkerbenedenhoek langs de linkerrand zodat u de driehoek behoudt. Blij vouwen tot u niet meer verder kunt en de vulling bedekt is. Herhaal dit met de resterende deeg en de vulling.
Verhit de olie in een diepe pan of wok tot de olie als u er een stukje deeg in doet. Bak de pakketjes - in porties zodat de pan niet te vol wordt - in 1-2 minuten rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken of keukenpapier. Voeg tussentijds zo nodig meet olie toe. Dien ze wam op.
Afbeelding
Aantal personen
24.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met filodeeg best altijd moeilijk werken. Maar ik krijg er een handigheid eindelijk in.
Ingrediƫnten
85 GR STILTON
1 APPEL GESCHILD EN FIJNGEHAKT
SAP VAN EEN HALVE CITROEN
8 VELLEN FILODEEG
55 GR BOTER, GESMOLTEN
2.75 DL ZONNEBLOEMOLIE, PLUS EXTRA INDIEN NODIG.
1 APPEL GESCHILD EN FIJNGEHAKT
SAP VAN EEN HALVE CITROEN
8 VELLEN FILODEEG
55 GR BOTER, GESMOLTEN
2.75 DL ZONNEBLOEMOLIE, PLUS EXTRA INDIEN NODIG.
Hulpmiddelen & keukengerei
wok
Leuke tips
Van te voren maken. Gewoon in de koelkast zetten en later bakken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1456363
Homepage ID
928843
Teller
99
Bron
365 hapjes uit de hele wereld
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid