Bereidingswijze
Verwarm de oven (boven- en onder-warmte) voor op 175 graden.
Vet de cakevorm goed in met boter en bestrooi met wat bloem of paneermeel.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd de hele appel in dunne plakjes en de halve appel in grove stukjes.
Schep de appelschijfjes en -stukjes voorzichtig om met de kaneel en het citroensap.
Klop de zachte boter, basterdsuiker en het vanille-extract luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe en klop zolang tot alle eieren zijn opgenomen.
Meng bloem, bakpoeder en zout (of het zelfrijzend bakmeel) in een kom door elkaar en zeef dit boven het beslag.
Schep de bloem voorzichtig met een spatel door het beslag.
Schep 60 gram gehakte walnoten en de stukjes appel voorzichtig door het beslag.
Verwarm de honing in een pannetje totdat deze goed vloeibaar is en roer de overige 60 gram walnoten erdoor.
Schep het cakebeslag in de cakevorm en beleg de bovenkant dakpansgewijs met de plakjes appel. Verdeel de walnoten over de appel.
Bak de cake 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Probeer dan of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt die er droog uit dan is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.
Vet de cakevorm goed in met boter en bestrooi met wat bloem of paneermeel.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd de hele appel in dunne plakjes en de halve appel in grove stukjes.
Schep de appelschijfjes en -stukjes voorzichtig om met de kaneel en het citroensap.
Klop de zachte boter, basterdsuiker en het vanille-extract luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe en klop zolang tot alle eieren zijn opgenomen.
Meng bloem, bakpoeder en zout (of het zelfrijzend bakmeel) in een kom door elkaar en zeef dit boven het beslag.
Schep de bloem voorzichtig met een spatel door het beslag.
Schep 60 gram gehakte walnoten en de stukjes appel voorzichtig door het beslag.
Verwarm de honing in een pannetje totdat deze goed vloeibaar is en roer de overige 60 gram walnoten erdoor.
Schep het cakebeslag in de cakevorm en beleg de bovenkant dakpansgewijs met de plakjes appel. Verdeel de walnoten over de appel.
Bak de cake 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Probeer dan of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt die er droog uit dan is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op internet vond ik het recept van een heerlijke appelcake met walnoten.
Nu neem ik nooit zomaar een recept over, want ik vind het veel te leuk om er een eigen draai aan te geven. In het geval van deze cake heb ik ook appel en walnoten door de cake zelf gemengd. Ook heb ik wat sterke drank (Obstler) door het cakedeeg gemengd. Geeft altijd een beetje pittige smaak aan een bakproduct. Het was in ieder geval een super lekkere cake, waarvoor ik veel complimenten kreeg.
Nu neem ik nooit zomaar een recept over, want ik vind het veel te leuk om er een eigen draai aan te geven. In het geval van deze cake heb ik ook appel en walnoten door de cake zelf gemengd. Ook heb ik wat sterke drank (Obstler) door het cakedeeg gemengd. Geeft altijd een beetje pittige smaak aan een bakproduct. Het was in ieder geval een super lekkere cake, waarvoor ik veel complimenten kreeg.
Ingrediënten
1 ½ grote appel (liefst Goudreinet)
2 theelepels kaneelpoeder
1 eetlepel citroensap
200 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) + extra om cakevorm in te vetten
200 g witte basterdsuiker
1 tl vanille-extract
4 eieren (M)
200 g bloem + 8 g bakpoeder of 200 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
60 + 60 gram walnoten, grof gehakt
1 el vloeibare honing
1 borrelglas Obstler of andere sterke drank zoals rum
2 theelepels kaneelpoeder
1 eetlepel citroensap
200 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) + extra om cakevorm in te vetten
200 g witte basterdsuiker
1 tl vanille-extract
4 eieren (M)
200 g bloem + 8 g bakpoeder of 200 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
60 + 60 gram walnoten, grof gehakt
1 el vloeibare honing
1 borrelglas Obstler of andere sterke drank zoals rum
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakevorm 24 cm
Elektrische handmixer
Zeef
spatel
Elektrische handmixer
Zeef
spatel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1456089
Homepage ID
886977
Teller
15653
Bron
aangepast recept vn Annemiek Keukenliefde.
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid