Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder warmte (150 graden hete lucht).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Doe de mangoschijven samen met de gemalen walnoten, eieren, suiker en sinaasappelschil of marmelade in een hoge kom en mix dit door elkaar met de staafmixer.
Doe dit mengsel in een grote beslagkom.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met de cacao en het kaneelpoeder.
Schep dit voorzichtig met een spatel door het mango/eimengsel.
Schep hierna de gehakte walnoten door het deeg.
Doe het deeg in de cakevorm.
Bak de cake plm. 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik na 50 minuten in de cake met bijvoorbeeld een satéprikker. Blijft er niets aan hangen dan is de cake gaar.
Laat de cake op een rooster afkoelen.
Versier de afgekoelde cake met chocoladeglazuur en een paar walnoten.
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
Doe de mangoschijven samen met de gemalen walnoten, eieren, suiker en sinaasappelschil of marmelade in een hoge kom en mix dit door elkaar met de staafmixer.
Doe dit mengsel in een grote beslagkom.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met de cacao en het kaneelpoeder.
Schep dit voorzichtig met een spatel door het mango/eimengsel.
Schep hierna de gehakte walnoten door het deeg.
Doe het deeg in de cakevorm.
Bak de cake plm. 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik na 50 minuten in de cake met bijvoorbeeld een satéprikker. Blijft er niets aan hangen dan is de cake gaar.
Laat de cake op een rooster afkoelen.
Versier de afgekoelde cake met chocoladeglazuur en een paar walnoten.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere chocoladecake wordt helemaal zonder vet gebakken. Dus geen boter en geen olie.
De cake is toch lekker luchtig door de eieren en sappig door de mango die wordt meegebakken.
De cake is de volgende dag en daarna nog lekker. Je kunt de cake gerust tevoren bakken,
De cake in het originele recept is gebakken in een springvorm. Ik heb er 2 cakes van gemaakt. Eén om weg te geven en één om lekker zelf uit te delen.
De cake is toch lekker luchtig door de eieren en sappig door de mango die wordt meegebakken.
De cake is de volgende dag en daarna nog lekker. Je kunt de cake gerust tevoren bakken,
De cake in het originele recept is gebakken in een springvorm. Ik heb er 2 cakes van gemaakt. Eén om weg te geven en één om lekker zelf uit te delen.
Ingrediënten
Boter en bloem voor de cakevorm
1 blikje mangoschijven (inhoud plm. 380 gram) (goed uitgelekt in een zeef)
150 gram walnoten (125 gram gemalen, restant grof gehakt)
5 eieren
250 gram suiker
2 theelepels geraspte sinaasappelschil of 1 eetlepel sinaasappeljam (marmelade)
250 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels cacao
2 theelepels kaneelpoeder
Chocoladeglazuur en een paar walnoten om te garneren
1 blikje mangoschijven (inhoud plm. 380 gram) (goed uitgelekt in een zeef)
150 gram walnoten (125 gram gemalen, restant grof gehakt)
5 eieren
250 gram suiker
2 theelepels geraspte sinaasappelschil of 1 eetlepel sinaasappeljam (marmelade)
250 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels cacao
2 theelepels kaneelpoeder
Chocoladeglazuur en een paar walnoten om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
2 kleine cakevormen van 20 cm. of
Springvorm van 26 cm doorsnede
Of een grote tulbandvorm
zeef
(staaf)mixer
beslagkom
spatel
Springvorm van 26 cm doorsnede
Of een grote tulbandvorm
zeef
(staaf)mixer
beslagkom
spatel
Leuke tips
In plaats van de mangoschijven allemaal te pureren, kun je ook 3/4 pureren en de rest in wat grove stukjes snijden en zo door de cake mengen samen met de stukjes walnoot.
De cake is na 2 dagen nog heel lekker. Dan zijn alle smaken goed doorgetrokken.
De chocoladeglazuur is in zakjes te koop in de supermarkt maar kun je ook goed zelf maken.
Recepten van chocoladeglazuur zijn te vinden op Smulweb.
De cake is na 2 dagen nog heel lekker. Dan zijn alle smaken goed doorgetrokken.
De chocoladeglazuur is in zakjes te koop in de supermarkt maar kun je ook goed zelf maken.
Recepten van chocoladeglazuur zijn te vinden op Smulweb.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1455847
Homepage ID
886977
Teller
1275
Bron
Kochen&Genieszen 2014
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid