Bereidingswijze
Cake:
Rasp de courgette, strooi het zout erover en meng door elkaar. Laat deze een uurtje uitlekken in de zeef. Daarna druk je de overtollige vloeistof uit de courgette. Zet apart.
Verhit de oven 0- 180 graden. Vet de cakevorm goed in.
In een grote kom voeg je de droge ingrediƫnten samen: amandelmeel, zoetstof, cacaopoeder, kokosmeel, eiwitpoeder en bakpoeder. Roer dit goed door.
Voeg de eieren, gesmolten boter of kokosolie, vanille-extract en 1/2 kopje amandelmelk toe. Ook de courgette mag erbij. Meng dit tot een glad geheel. Als het beslag erg dik is, voeg dan een paar eetlepels extra amandelmelk toe. Het moet verspreidbaar zijn maar niet gietbaar.
Verspreid de beslag in het cakeblik en maak de bovenkant glad. Bak circa 45 minuten. Test of het gaar is met een satestokje. Als deze er droog uitkomt is het klaar.
Laat het 15 minuten afkoelen, flip het dan op een rekja om volledig af te koelen.
Glazuur:
Zet je pannetje op een middelmatig vuurtje. Voeg slagroom en zoetstof samen. Als dit een homogene massa is geworden haal je het van het vuur. Voeg dan vanille en de gehakte chocolade toe. Wacht 5 minuten, roer het daarna tot een glad geheel.
Giet het glazuur over de bovenkant van de taart en laat het stollen.
Rasp de courgette, strooi het zout erover en meng door elkaar. Laat deze een uurtje uitlekken in de zeef. Daarna druk je de overtollige vloeistof uit de courgette. Zet apart.
Verhit de oven 0- 180 graden. Vet de cakevorm goed in.
In een grote kom voeg je de droge ingrediƫnten samen: amandelmeel, zoetstof, cacaopoeder, kokosmeel, eiwitpoeder en bakpoeder. Roer dit goed door.
Voeg de eieren, gesmolten boter of kokosolie, vanille-extract en 1/2 kopje amandelmelk toe. Ook de courgette mag erbij. Meng dit tot een glad geheel. Als het beslag erg dik is, voeg dan een paar eetlepels extra amandelmelk toe. Het moet verspreidbaar zijn maar niet gietbaar.
Verspreid de beslag in het cakeblik en maak de bovenkant glad. Bak circa 45 minuten. Test of het gaar is met een satestokje. Als deze er droog uitkomt is het klaar.
Laat het 15 minuten afkoelen, flip het dan op een rekja om volledig af te koelen.
Glazuur:
Zet je pannetje op een middelmatig vuurtje. Voeg slagroom en zoetstof samen. Als dit een homogene massa is geworden haal je het van het vuur. Voeg dan vanille en de gehakte chocolade toe. Wacht 5 minuten, roer het daarna tot een glad geheel.
Giet het glazuur over de bovenkant van de taart en laat het stollen.
Afbeelding
Aantal personen
18.00
Aantal stuks
18.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ben je helemaal bezig met de KHA lifestyleen heb je zin in iets lekkers? In deze cake zit groente verwerkt, maar je proeft het niet ;-D
Ingrediƫnten
CAKE:
1 courgette (gemiddelde grootte) geraspt
3/4 tl zout
250 gram amandelmeel
125 gram sukrin
50 gram cacaopoeder
40 gram kokosmeel
40 gram eiwitpoeder
1 el bakpoeder
4 grote eieren
120 gram boter of kokosolie, gesmolten
1 tl vanille
120 gram ongezoete amandelmelk
Glazuur:
120 gram slagroom
50 gram sukrin
60 gram ongezoete chocolade, fijngehakt
1/2 tl vanille extract
1 courgette (gemiddelde grootte) geraspt
3/4 tl zout
250 gram amandelmeel
125 gram sukrin
50 gram cacaopoeder
40 gram kokosmeel
40 gram eiwitpoeder
1 el bakpoeder
4 grote eieren
120 gram boter of kokosolie, gesmolten
1 tl vanille
120 gram ongezoete amandelmelk
Glazuur:
120 gram slagroom
50 gram sukrin
60 gram ongezoete chocolade, fijngehakt
1/2 tl vanille extract
Hulpmiddelen & keukengerei
rasp, vergiet, kom, garde, cakevorm
Leuke tips
Je kan er nog wat poedersukrin over heen strooien of fijn geraspte kokos.
Smakelijk!
Smakelijk!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1455349
Homepage ID
18350
Teller
832
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid