Bereidingswijze
Begin met het maken van de bodem. Leg het bakpapier in de springvorm en klem deze goed vast.
Vermaal 200 gram spritskoeken in een keukenmachine of doe ze in een zak en vermaal ze door er
met een steelpan of deegroller op te slaan. Smelt de boter in een pannetje, haal deze van de
warmtebron en meng de koekkruimels er door heen. Stort de massa in de springvorm en verdeel
deze over de vorm. Druk vervolgens de massa goed aan met de achterkant van een lepel. Laat de
bodem minstens 10 minuten afkoelen in de koelkast.
Voor de vulling begin je met het kloppen van de roomkaas en de suiker, dit wil beter als je één of twee
eetlepels lauw/warm water toevoegt. Klop op de hoogste stand tot het een egaal mengsel is. Doe nu
de slagroom bij het beslag en klop het geheel luchtig op de middelste stand van de mixer. Stort nu
de taartvulling op de afgekoelde koekjesbodem. Strijk het mengsel goed glad en laat de taart nog
minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Daarna kun je de kersen op de taart doen, nu is hij klaar om
gegeten te worden!
Vermaal 200 gram spritskoeken in een keukenmachine of doe ze in een zak en vermaal ze door er
met een steelpan of deegroller op te slaan. Smelt de boter in een pannetje, haal deze van de
warmtebron en meng de koekkruimels er door heen. Stort de massa in de springvorm en verdeel
deze over de vorm. Druk vervolgens de massa goed aan met de achterkant van een lepel. Laat de
bodem minstens 10 minuten afkoelen in de koelkast.
Voor de vulling begin je met het kloppen van de roomkaas en de suiker, dit wil beter als je één of twee
eetlepels lauw/warm water toevoegt. Klop op de hoogste stand tot het een egaal mengsel is. Doe nu
de slagroom bij het beslag en klop het geheel luchtig op de middelste stand van de mixer. Stort nu
de taartvulling op de afgekoelde koekjesbodem. Strijk het mengsel goed glad en laat de taart nog
minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Daarna kun je de kersen op de taart doen, nu is hij klaar om
gegeten te worden!
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Alle ingrediënten zijn te koop bij de Lidl of Aldi. Mounchou is overerigens een merknaam voor roomkaas, deze is vaak duurder dan gewone naturel roomkaas. Voor Monchou taart uit een
pakje van Dr. Oetker kun je ook gerust gewone roomkaas gebruiken, dat maakt alles een stukje
goedkoper.
pakje van Dr. Oetker kun je ook gerust gewone roomkaas gebruiken, dat maakt alles een stukje
goedkoper.
Ingrediënten
Voor de bodem:
60 á 70 gram boter
200 gram spritskoeken
Voor de vulling:
Alles op kamertemperatuur.
200 gram roomkaas
160 á 175 gram witte suiker
250 ml ongeklopte slagroom
1 pot/blik met kersen op siroop
Voor een zoetere vulling kun je een zakje
vanille suiker bij de witte suiker doen.
60 á 70 gram boter
200 gram spritskoeken
Voor de vulling:
Alles op kamertemperatuur.
200 gram roomkaas
160 á 175 gram witte suiker
250 ml ongeklopte slagroom
1 pot/blik met kersen op siroop
Voor een zoetere vulling kun je een zakje
vanille suiker bij de witte suiker doen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier
Springvorm van tussen de 20 cm en 26 cm doorsnee
Mixer
eventueel een keukenmachine
Springvorm van tussen de 20 cm en 26 cm doorsnee
Mixer
eventueel een keukenmachine
Leuke tips
Gebruik ook eens jam, vers fruit of aardbeien vlaaivulling mocht je de kersen te zuur of te machtig vinden.
Voor de bodem kun je ook bastogne koeken of andere brosse koeken gebruiken. Deze zijn vaak wel een
beetje duurder dan sprits koeken.
Voor de bodem kun je ook bastogne koeken of andere brosse koeken gebruiken. Deze zijn vaak wel een
beetje duurder dan sprits koeken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1454785
Homepage ID
2249326
Teller
19991
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid