Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c.
Smelt de boter en meng de ingrediënten van de taartbodem tot een stevig mengsel.
Vet de springvorm in, leg er een bakpapiertje in, verdeel het mengsel over de bodem en druk het goed aan.
Bak de bodem 20 a 25 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.
Maak daarna de vulling door de gelatineblaadjes te weken in koud water.
Meng de slagroom lobbig, doe rest van de ingrediënten van de vulling erbij en mix het tot een egaal mengsel.
Verwarm de gelatineblaadjes in een pannetje met 3 el water en roer het door het slagroom mengsel.
Doe het mengsel over de bodem in de springvorm en leg het minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Maak ondertussen de gelei door het fruit te pureren en daarna te verwarmen in een pannetje met de gelei suiker.
Verdeel de vruchtengelei tot slot over de taart en klaar is kees.
Smelt de boter en meng de ingrediënten van de taartbodem tot een stevig mengsel.
Vet de springvorm in, leg er een bakpapiertje in, verdeel het mengsel over de bodem en druk het goed aan.
Bak de bodem 20 a 25 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.
Maak daarna de vulling door de gelatineblaadjes te weken in koud water.
Meng de slagroom lobbig, doe rest van de ingrediënten van de vulling erbij en mix het tot een egaal mengsel.
Verwarm de gelatineblaadjes in een pannetje met 3 el water en roer het door het slagroom mengsel.
Doe het mengsel over de bodem in de springvorm en leg het minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Maak ondertussen de gelei door het fruit te pureren en daarna te verwarmen in een pannetje met de gelei suiker.
Verdeel de vruchtengelei tot slot over de taart en klaar is kees.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept gevonden op Facebook. Bij Greensweet- stevia.Van het weekend gemaakt voor de verjaardag van een neefje en ze vonden het helemaal geweldig ! ik was vergeten om een foto te maken dus vandaar mijn foto van de site
Ingrediënten
Taartbodem
50 g roomboter
200 g amandelmeel
20 g gebroken lijnzaad
8 g Greensweet stevia sweet Xtra
1 ei (alleen het eiwit)
1 afgestreken el koekkruiden
Vulling
3 gelatineblaadjes
300 g roomkaas (Philadelphia)
400 ml slagroom
16 g Greensweet stevia sweet Xtra
3 tl vanille-extract
Topping:
200 g rode vruchten (ik heb diepvries gebruikt)
20 g gelei suiker (Greensweet Stevia)
50 g roomboter
200 g amandelmeel
20 g gebroken lijnzaad
8 g Greensweet stevia sweet Xtra
1 ei (alleen het eiwit)
1 afgestreken el koekkruiden
Vulling
3 gelatineblaadjes
300 g roomkaas (Philadelphia)
400 ml slagroom
16 g Greensweet stevia sweet Xtra
3 tl vanille-extract
Topping:
200 g rode vruchten (ik heb diepvries gebruikt)
20 g gelei suiker (Greensweet Stevia)
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 24 cm
Bakpapier
Beslagkom
Bakpapier
Beslagkom
Leuke tips
Je kan denk ik verschillende fruitsoorten gebruiken voor de topping
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1453481
Homepage ID
2687919
Teller
7485
Bron
http://www.greensweet-stevia.nl/a-48743411/taarten-koekjes/koolhydraatarme-en-glutenvrije-taart/
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid