Oma`s lange vingertaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/06/2017 - 12:03
Bereidingswijze
Mix de eidooiers, witte basterdsuiker, boter, zakje vanillesuiker en het borreltje door elkaar.
Mix nu de klop klop(zie verpakking)
Week de lange vingers in wat melk zodat ze zachter worden en de taart makkelijker te snijden is.
Leg op de bodem van het bakblik de lange vingers neer en doe hier bovenop de ei-mix.
Doe daar bovenop een dun laagje klop klop.
Hierop mag weer een laag lange vingers en daarop het laatste deel van de klop klop.
Laat dit opstijven in de koelkast(ik maak hem meestal een dag van te voren.)
Spuit hem op met slagroom en versier hem naar smaak!
Eet smakelijk!!
Afbeelding
Oma`s lange vingertaart
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oma`s langevingertaart is een van de eerste taarten die ik ooit gemaakt heb.
Bij ons in de familie is het dan ook een familietraditie geworden.
En tradities zijn er om in stand gehouden te worden...toch?
Ingrediƫnten
4 eidooiers
125 gram witte basterdsuiker
150 gram boter
1 zakje vanillesuiker
1 borreltje(jonge jenever ed.)
2 pakken lange vingers
3 zakjes klop klop(bereiding zie verpakking)
Kop melk(voor de klop klop,zie verpakking)
1/4 liter slagroom(om de taart op de spuiten)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 bakblik van 24 cm
spuitzak met kartel spuitmondje.
Leuke tips
Voeg wat kleurstof toe aan de slagroom die je als decoratie gaat gebruiken, zo krijg je een vrolijke taart.
Versier eventueel nog met wat parels en klaar is je mooie taart.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1453115
Homepage ID
2659909
Teller
649
Bron
van ons Oma
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Sannederks87
Gelegenheid