Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Lek de (gehalveerde) plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat.
Prik het bladerdeeg in het midden op meerdere plekjes in met een vork.
Verdeel het amandelspijs over het midden van de plakjes bladerdeeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in vier parten.
Voor elk plakje bladerdeeg gebruik je één partje.
Snij de partjes in dunne plakjes (zie foto).
Verdeel de appelplakjes over het amandelspijs.
Bak de appelgebakjes plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.
(Hou de oven in de gaten, want elke oven is anders.)
Bestrijk de nog warme appelgebakjes met wat van de abrikozenjam of citroenmarmelade.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Lek de (gehalveerde) plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat.
Prik het bladerdeeg in het midden op meerdere plekjes in met een vork.
Verdeel het amandelspijs over het midden van de plakjes bladerdeeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in vier parten.
Voor elk plakje bladerdeeg gebruik je één partje.
Snij de partjes in dunne plakjes (zie foto).
Verdeel de appelplakjes over het amandelspijs.
Bak de appelgebakjes plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.
(Hou de oven in de gaten, want elke oven is anders.)
Bestrijk de nog warme appelgebakjes met wat van de abrikozenjam of citroenmarmelade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik kreeg plotseling koffievisite en had niet veel bijzonders in huis.
Wel bladerdeeg en appels die eigenlijk ook op moesten.
Appelflappen van bladerdeeg zijn ook altijd lekker, maar ik vind het vaak een "grote hap".
Zo kwam ik op deze lekkere appelgebakjes.
Het fijne van deze appelgebakjes is dat je er altijd zoveel kunt maken als je denkt nodig te hebben. Blijven er toch over, dan kun je ze heel goed invriezen en later weer even in de oven knapperig bakken.
Wel bladerdeeg en appels die eigenlijk ook op moesten.
Appelflappen van bladerdeeg zijn ook altijd lekker, maar ik vind het vaak een "grote hap".
Zo kwam ik op deze lekkere appelgebakjes.
Het fijne van deze appelgebakjes is dat je er altijd zoveel kunt maken als je denkt nodig te hebben. Blijven er toch over, dan kun je ze heel goed invriezen en later weer even in de oven knapperig bakken.
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid en gehalveerd
8 dunne plakjes amandelspijs
2 middelgrote appels (Elstar of Jonagold)
abrikozenjam of citroenmarmelade
8 dunne plakjes amandelspijs
2 middelgrote appels (Elstar of Jonagold)
abrikozenjam of citroenmarmelade
Hulpmiddelen & keukengerei
mes
bakpapier
vork
kwastje
bakpapier
vork
kwastje
Leuke tips
Ik heb ze ook een keer met lemoncurd gemaakt. Verrukkelijk !
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1452731
Homepage ID
886977
Teller
2528
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid