Bereidingswijze
Biscuitdeeg:
Eieren splitsen.
Eiwit stijfkloppen met een mespunt zout
Beetje bij beetje 75 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker door het eiwit kloppen.
Eidooiers door het stijfgeklopte eiwit mengen.
Bakmeel en maïzena zeven en met een spatel voorzichtig door het ei spatelen.
Deeg verdelen over de bakvorm.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 20- 25 minuten bakken tot het deeg een goudbruine kleur heeft gekregen.
Taartbodem 1x doorsnijden zodat je 2 helften krijgt. (is je bodem te dun uitgevallen, maak dan nog een extra bodem, dat heb ik een keer gedaan en beviel mij prima).
Vulling:
Laat de abrikozen goed uitlekken.
Zet 1 taartbodem weer in de springvorm.
Verkuimel de amarettini grof en verdeel die over de taartbodem.
Roer de espresso/koffie met de amaretto door elkaar en sprenkel wat van dit mengsel over de amarettini.
Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes en verdeel die over de amarettini.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm 2 eetlepels van het koffie/amarettomengsel in het pannetje. Haal de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine hierin op.
Mix de kwark en de roomkaas met suiker en het restant van de amaretto/koffie door elkaar.
Gelatine eerst met 3 eetlepels van het roomkaasmengsel door elkaar roeren en dan door de rest van het roomkaasmengsel mengen. Ik doe dit altijd met mijn mixer dan heb je geen kans op klontjes. Mengsel in de koelkast zetten tot het wat dikker gaat worden.
Slagroom stijf kloppen.
Zodra het roomkaasmengsel begint dikker te worden spatel je de slagroom erdoor.
Verdeel nu de helft van het roomkaasmengsel over de stukjes abrikozen in de vorm.
Leg de 2e taartbodem hierop. Druk een beetje aan.
Verdeel dan de rest van het roomkaasmengsel hierover.
Laat de taart 2 - 3 uur opstijven in de koelkast (beter nog een hele nacht).
Versier de taart met de abrikozen en strooi er wat cacaopoeder over. (ie foto)
Eieren splitsen.
Eiwit stijfkloppen met een mespunt zout
Beetje bij beetje 75 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker door het eiwit kloppen.
Eidooiers door het stijfgeklopte eiwit mengen.
Bakmeel en maïzena zeven en met een spatel voorzichtig door het ei spatelen.
Deeg verdelen over de bakvorm.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 20- 25 minuten bakken tot het deeg een goudbruine kleur heeft gekregen.
Taartbodem 1x doorsnijden zodat je 2 helften krijgt. (is je bodem te dun uitgevallen, maak dan nog een extra bodem, dat heb ik een keer gedaan en beviel mij prima).
Vulling:
Laat de abrikozen goed uitlekken.
Zet 1 taartbodem weer in de springvorm.
Verkuimel de amarettini grof en verdeel die over de taartbodem.
Roer de espresso/koffie met de amaretto door elkaar en sprenkel wat van dit mengsel over de amarettini.
Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes en verdeel die over de amarettini.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm 2 eetlepels van het koffie/amarettomengsel in het pannetje. Haal de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine hierin op.
Mix de kwark en de roomkaas met suiker en het restant van de amaretto/koffie door elkaar.
Gelatine eerst met 3 eetlepels van het roomkaasmengsel door elkaar roeren en dan door de rest van het roomkaasmengsel mengen. Ik doe dit altijd met mijn mixer dan heb je geen kans op klontjes. Mengsel in de koelkast zetten tot het wat dikker gaat worden.
Slagroom stijf kloppen.
Zodra het roomkaasmengsel begint dikker te worden spatel je de slagroom erdoor.
Verdeel nu de helft van het roomkaasmengsel over de stukjes abrikozen in de vorm.
Leg de 2e taartbodem hierop. Druk een beetje aan.
Verdeel dan de rest van het roomkaasmengsel hierover.
Laat de taart 2 - 3 uur opstijven in de koelkast (beter nog een hele nacht).
Versier de taart met de abrikozen en strooi er wat cacaopoeder over. (ie foto)
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze taart heb ik gemaakt voor de koffiemiddag in het verzorgingstehuis in ons dorp waar ik als vrijwilligster werk.
Een groot succes want de taart was in een mum van tijd op en natuurlijk moest ik het recept geven.
Een groot succes want de taart was in een mum van tijd op en natuurlijk moest ik het recept geven.
Ingrediënten
Biscuitdeeg:
3 eieren (M)
zout
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram maïzena
Vulling:
plm. 100 gram amarettini (Ital. bitterkoekjes)
1 groot blik abrikozen en 1 klein blik abrikozen (plm. 820 gram en plm. 400 gram)
plm. 100 ml koude espresso of sterke koffie
6 eetlepels amaretto
8 blaadjes witte gelatine
250 gram magere kwark
600 gram verse roomkaas
50 gram suiker
400 ml slagroom (2 pakjes)
cacaopoeder
3 eieren (M)
zout
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram maïzena
Vulling:
plm. 100 gram amarettini (Ital. bitterkoekjes)
1 groot blik abrikozen en 1 klein blik abrikozen (plm. 820 gram en plm. 400 gram)
plm. 100 ml koude espresso of sterke koffie
6 eetlepels amaretto
8 blaadjes witte gelatine
250 gram magere kwark
600 gram verse roomkaas
50 gram suiker
400 ml slagroom (2 pakjes)
cacaopoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Springgvorm 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine
spatel
zeef
beslagkommen
pannetje
mixer of keukenmachine
spatel
zeef
beslagkommen
pannetje
Leuke tips
Heerlijke verjaardagstaart maar ook lekker als toetje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1452705
Homepage ID
886977
Teller
828
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid