Bereidingswijze
Laat de vis ongeveer 20 minuten koken. Snij ondertussen de uien, knoflook en tomaten fijn. Na 20 minuten koken giet je de bakkeljauw af in een vergiet en spoel je deze met wat koud water na om het overtollige zout te verwijderen. Laat de vis ongeveer 10 minuten uitlekken. Zodra het meesten vocht uitgelekt is, kun je de vis klein maken. Doordat deze al gekookt is, is hij erg zacht en is dit klusje snel geklaard. Dit kan je met twee vorken doen of (als je niet bang bent voor de vislucht) met je handen!
Neem een koekenpan of wokpan met een goede anti-aanbaklaag en laat hierin de zonnebloemolie goed heet worden. Fruit vervolgens de knoflook en ui en voeg hier het maggiblokje bij. Zodra dit mengsel een lichtbuine kleur heeft voeg je de vis toe en laat je dit even meebakken. Voeg dan de tomatenpuree en als laatste de tomaten er bij. Doordat de tomaten veel sap bevatten moet je de vis wat langer doorbakken zodat deze uiteindelijk niet te nat wordt. Een goede bakkeljauw moet tenslotte nog wel een beetje bite hebben! Voeg de zwarte peper toe naar smaak en klaar is kees!
Neem een koekenpan of wokpan met een goede anti-aanbaklaag en laat hierin de zonnebloemolie goed heet worden. Fruit vervolgens de knoflook en ui en voeg hier het maggiblokje bij. Zodra dit mengsel een lichtbuine kleur heeft voeg je de vis toe en laat je dit even meebakken. Voeg dan de tomatenpuree en als laatste de tomaten er bij. Doordat de tomaten veel sap bevatten moet je de vis wat langer doorbakken zodat deze uiteindelijk niet te nat wordt. Een goede bakkeljauw moet tenslotte nog wel een beetje bite hebben! Voeg de zwarte peper toe naar smaak en klaar is kees!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Surinaamse bakkeljauw ookwel klipvis genoemd in Suriname, kennen wij in Nederland als de kabbeljauw vis. Naast bami en roti is dit toch wel een van de meest typische gerechten uit de Surinaamse keuken. (Recept van Surinaamsebami.nl)
Ingrediënten
400 gram gezouten bakkeljauw filet (Kies voor filet, hier zitten weinig tot geen graten in en dat scheelt een hoop werk!)
2 grote uien
4 teentjes knoflook
3 tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 maggi blokje
zwarte peper
zonnenbloemolie
optioneel: chilipeper of madam jeanette.
2 grote uien
4 teentjes knoflook
3 tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 maggi blokje
zwarte peper
zonnenbloemolie
optioneel: chilipeper of madam jeanette.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan, vergiet en koekenpan met dikke bodem.
Leuke tips
Dit gerecht is erg lekker op een broodje of bij het Surinaamse gerecht Her Heri!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1452539
Homepage ID
2674597
Teller
794
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid