Bereidingswijze
- Kook de eieren hard (8 tot 10 minuten)laat ze schrikken, pel ze en zet ze opzij.
- Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.
- Meng de yogonaise, kerrie, paprikapoeder, peper en zout door elkaar en zet opzij.
- Snij de witlof in dunne halve maantjes, snipper de rode ui fijn, snij de eieren in blokjes en voeg de uitgebakken spekblokjes toe. Meng alles door elkaar , voeg de dressing toe en meng weer alles goed door elkaar.
- Knip de bieslook fijn over de salade.
- Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.
- Meng de yogonaise, kerrie, paprikapoeder, peper en zout door elkaar en zet opzij.
- Snij de witlof in dunne halve maantjes, snipper de rode ui fijn, snij de eieren in blokjes en voeg de uitgebakken spekblokjes toe. Meng alles door elkaar , voeg de dressing toe en meng weer alles goed door elkaar.
- Knip de bieslook fijn over de salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade is niet alleen heerlijk voor op de Paasdis maar misschien zelfs nog beter 'the day after' om de overgebleven Paaseieren mee op te maken.
Ingrediënten
- 500 gram witlof (3 stronkjes)
- 6 eieren
- 125 gram (gerookte) spekblokjes
- 1 rode ui (of sjalot)
- 4 el yogonaise (of 2 el mayonaise+2 el yoghurt)
- peper en zout
- 1 tl kerrie
- 1 tl paprikapoeder
- handje bieslook
- 6 eieren
- 125 gram (gerookte) spekblokjes
- 1 rode ui (of sjalot)
- 4 el yogonaise (of 2 el mayonaise+2 el yoghurt)
- peper en zout
- 1 tl kerrie
- 1 tl paprikapoeder
- handje bieslook
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1452221
Homepage ID
2066044
Teller
17261
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid