Heerlijk frisse kipkerriesalade met ei en appel voor op een broodje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/17/2017 - 18:53
Bereidingswijze
Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes.
Snij de kip in kleine stukjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij de appel in kleine stukjes en meng de ppel met het citroensap.
Meng het kerriepoeder met de mayonaise en kwark of yoghurt.

Eieren, kip. appel, bieslook en kerriemayonaise door elkaar mengen.
Pittig op smaak maken met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco.

Salade plm. 30 minuten laten intrekken.

Afbeelding
Heerlijk frisse kipkerriesalade met ei en appel voor op een broodje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat gebraden of gekookte kip en nog eieren over van de Paasdagen? Maak dan eens deze lekkere kipkerriesalade. Ik heb de salade gemaakt met een stukje overgebleven gerookte kipfilet. Gegeten op een verse donkerbruine boterham. Dat lusten we wel vaker.
Ingrediƫnten
2 hardgekookte eieren (M)
plm. 100 gram gerookte kipfilet of een restje gekookte of gebraden kip
1 kleine zoetzure appel
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels mayonaise + 1 eetlepel kwark of yoghurt (of 3 eetl. mayonaise)
2 theelepels kerriepoeder
zout, peper
3 eetlepels fijngesneden bieslook
eventueel paar druppels tabasco
Hulpmiddelen & keukengerei
mes
plankje
schaaltje
Leuke tips
Ook lekker met de helft appel en de helft radijsjes.
Lekker met tuinkers.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1452061
Homepage ID
886977
Teller
3329
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
38
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid