Bereidingswijze
- Kook de eieren hard (10 minuten) laat ze schrikken en afkoelen. Pel ze en snijd ze doormidden. Haal de dooier eruit en leg de lege eiwitten op een schaal.
- Wrijf de dooiers door een zeef en voeg fijngesneden zalm, fijngesneden sjalot, creme fraiche, mosterd en peper/zout toe.
- Roer alles goed doorelkaar en voeg cayennepeper, citroensap en fijngeknipte bieslook toe.
- Vul met dit mengsel de eieren met behulp van een spuitzak of gewoon met 2 lepeltjes.
- Garneer met een stukje zalm, bieslook of peterselie.
- Wrijf de dooiers door een zeef en voeg fijngesneden zalm, fijngesneden sjalot, creme fraiche, mosterd en peper/zout toe.
- Roer alles goed doorelkaar en voeg cayennepeper, citroensap en fijngeknipte bieslook toe.
- Vul met dit mengsel de eieren met behulp van een spuitzak of gewoon met 2 lepeltjes.
- Garneer met een stukje zalm, bieslook of peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar lekkere dingen voor de Paasbrunch kwam ik op dit idee. Niet erg origineel maar wel erg lekker ;)
Heerlijk op een buffet maar ook als borrelhapje want iedereen is er dol op en het is erg makkelijk te maken.
Heerlijk op een buffet maar ook als borrelhapje want iedereen is er dol op en het is erg makkelijk te maken.
Ingrediënten
- 10 eieren
- 3 tl mosterd
- 3 el creme fraiche
- 75 gram gerookte zalm
- 1 kleine sjalot
- zout en peper
- ½ tl cayennepeper
- ½ citroen
- bieslook
- 3 tl mosterd
- 3 el creme fraiche
- 75 gram gerookte zalm
- 1 kleine sjalot
- zout en peper
- ½ tl cayennepeper
- ½ citroen
- bieslook
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1452039
Homepage ID
2066044
Teller
1013
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid