Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Wrijf met een stukje citroen de mixerkom en de kloppers in zodat deze volkomen vetvrij zijn.
- Splits de eieren maar zorg dat er GEEN eigeel bij komt (doe dit voor de voorzichtigheid 1 voor 1 in een kommetje).
- Klop de eiwitten stijf zodat er stevige pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje de kristalsuiker toe en mis dit op lage snelheid door elkaar.
- Doe de poedersuiker door een zeef erbij en meng dit met een spatel beetje bij beetje erdoorheen. Spatel ook de azijn door het mengsel.
- Doe bakpapier op een bakplaat en schep het schuim in het midden erop in de vorm van een grote ronde taart.
- Bak dit ongeveer 2 uur op 120 graden. Het schuim krijgt dan een knapperige korst en een taaiige marshmallowachtige binnenkant . Zet de oven uit en laat de pavlova nog 2 uur afkoelen.
- Maak alle vruchten schoon en snij het is hapklare stukjes.
- Vlak voor het serveren klop je de slagroom (met een beetje suiker) en doe je eerst de slagroom en dan de vruchten op de pavlova.
- Wrijf met een stukje citroen de mixerkom en de kloppers in zodat deze volkomen vetvrij zijn.
- Splits de eieren maar zorg dat er GEEN eigeel bij komt (doe dit voor de voorzichtigheid 1 voor 1 in een kommetje).
- Klop de eiwitten stijf zodat er stevige pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje de kristalsuiker toe en mis dit op lage snelheid door elkaar.
- Doe de poedersuiker door een zeef erbij en meng dit met een spatel beetje bij beetje erdoorheen. Spatel ook de azijn door het mengsel.
- Doe bakpapier op een bakplaat en schep het schuim in het midden erop in de vorm van een grote ronde taart.
- Bak dit ongeveer 2 uur op 120 graden. Het schuim krijgt dan een knapperige korst en een taaiige marshmallowachtige binnenkant . Zet de oven uit en laat de pavlova nog 2 uur afkoelen.
- Maak alle vruchten schoon en snij het is hapklare stukjes.
- Vlak voor het serveren klop je de slagroom (met een beetje suiker) en doe je eerst de slagroom en dan de vruchten op de pavlova.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Altijd gedacht dat dit erg moeilijk was om te maken. Maar als er iets simpel is dan is dit het.
Dit was de 'Grande Finale' waarmee ik tijdens ons Paasdiner 2017 indruk heb gemaakt.
Plan het wel op tijd want in mijn geval moest ik de eiwitten uit de vriezer (TIP) eerst nog laten ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Het bakken van de pavlova vergt wel een paar uurtjes en dan moet je het ook nog een tijdje af laten koelen dus beter begin je hiermee al de dag van te voren. Maar qua moeilijkheidsgraad is dit recept echt een fluitje van een cent.
Ik heb geel/oranje/rode vruchten gebruikt omdat ik dat leuk vond met Pasen maar in principe kun je hier allerlei soorten verse vruchten voor gebruiken.
TIP: Vaak hou je eiwitten over die je dan heel goed in kunt vriezen. Makkelijk om te weten is dan: 3 eiwitten = 100 gram en per eiwit heb je 50 gram suiker nodig.
Dit was de 'Grande Finale' waarmee ik tijdens ons Paasdiner 2017 indruk heb gemaakt.
Plan het wel op tijd want in mijn geval moest ik de eiwitten uit de vriezer (TIP) eerst nog laten ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Het bakken van de pavlova vergt wel een paar uurtjes en dan moet je het ook nog een tijdje af laten koelen dus beter begin je hiermee al de dag van te voren. Maar qua moeilijkheidsgraad is dit recept echt een fluitje van een cent.
Ik heb geel/oranje/rode vruchten gebruikt omdat ik dat leuk vond met Pasen maar in principe kun je hier allerlei soorten verse vruchten voor gebruiken.
TIP: Vaak hou je eiwitten over die je dan heel goed in kunt vriezen. Makkelijk om te weten is dan: 3 eiwitten = 100 gram en per eiwit heb je 50 gram suiker nodig.
Ingrediënten
- 6 eiwitten
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram poedersuiker
- 1 tl witte wijnazijn
- 250 ml slagroom (eventueel een beetje extra suiker)
- 500 gram vers fruit (ik had ananas, mango, aardbeien, Kaapse kruisbes (Physalis) en granaatappelpitjes)
- stukje citroen
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram poedersuiker
- 1 tl witte wijnazijn
- 250 ml slagroom (eventueel een beetje extra suiker)
- 500 gram vers fruit (ik had ananas, mango, aardbeien, Kaapse kruisbes (Physalis) en granaatappelpitjes)
- stukje citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier, mixer
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Australisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1452037
Homepage ID
2066044
Teller
624
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid