Aardappelsalade met lamsballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/16/2017 - 08:27
Bereidingswijze
-Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in ruim, gezouten water. Giet af en laat ze afkoelen. Snij ze daarna in lange schijven. Meng ze met de olijfolie.
-Schil de paprika's middendoor. Verwijder de zaadjes. Snij ze in grove stukken.

-Meng het lamsgehakt met peper van de molen en zout, de fijngesneden sjalotten, look en gemalen komijn. Rol er ovalen balletjes van. Bak ze bruin en gaar in olijfolie. Voeg er na 5 minuten de stukken paprika aan toe en laat ze kort meebakken. Kruid met peper van de molen en zout.
-Meng onder de aardappelsalade.

--Meng de yoghurt met de couscouskruiden en het limoensap en kruid met peper van de molen en zout.

SERVEREN:

Serveer de aardappelsalade lauwwarm in een groenteschaal. Serveer de dressing apart of lepel ze over de salade.
Afbeelding
Aardappelsalade met lamsballetjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en keilekker
Ingrediƫnten
1 kg aardappelen
5 cl olijfolie
1 rode paprika
1 groene paprika
800 gr lamsgehakt
2 sjalotten
1 teentje look
1 tl gemalen komijn
3 cl olijfolie om in te bakken
1 dl Griekse yoghurt
1 tl couscouskruiden
1/2 limoen, het sap
peper - zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1452009
Homepage ID
1090993
Teller
84
Bron
Njam TV
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid