Bereidingswijze
kook je eieren in een minuut of 8 hard , laat goed afkoelen ( spoel water paar keer ) , en laat in koud water nog half uur staan .
gooi het water uit je blikje tonijn, dan de tonijn in een kom , voeg ingrediënten toe, schep goed door , zet koel voor 30 minuten.
pel de eitjes, schep het eigeel er uit , prak goed door de tonijn, tot glad , schep nu in je spuitzak , of wat ik heb gedaan , schep alles op 1 hoop , steek 2 boterham zakjes in elkaar , steek je hand erin , grijp 80 % van de hoop en vouw hem weer binnenstebuiten, schep vervolgens de rest met een lepel in je zakje , draai licht strak , leg weer koel voor een half uur , knip vervolgens een puntje van je plastic zakjes , vul de eitjes .
bestrooi vervolgens met gerookt paprika poeder .
gooi het water uit je blikje tonijn, dan de tonijn in een kom , voeg ingrediënten toe, schep goed door , zet koel voor 30 minuten.
pel de eitjes, schep het eigeel er uit , prak goed door de tonijn, tot glad , schep nu in je spuitzak , of wat ik heb gedaan , schep alles op 1 hoop , steek 2 boterham zakjes in elkaar , steek je hand erin , grijp 80 % van de hoop en vouw hem weer binnenstebuiten, schep vervolgens de rest met een lepel in je zakje , draai licht strak , leg weer koel voor een half uur , knip vervolgens een puntje van je plastic zakjes , vul de eitjes .
bestrooi vervolgens met gerookt paprika poeder .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
mooie titel he , maar niks anders dan spaanse duivels eitjes met tonijn . oftewel , russisch ei , ei mimosa , gevuld ei , etc.
ik heb er gelijk maar weer wat onderzoek en en projectje van gemaakt, het blijkt die gevulde eitjes komen uit rome , waar met veel zout , peper en cayenne , de eitjes weer werden gevuld, ik gok vanwege de niet zo versheid van de eitjes , was dat wel nodig, devilled egg , kan eigenlijk nergens vinden waarom , sommige zeggen devided eggs ( gescheiden ) andere , de duivel, helevuur , heet dus hete kruiden. , in nederland gespleten nonnen .. dat klinkt dan weer zeer onsmakelijk .
maar goed , het resulaat is er niet minder om .
ik heb er gelijk maar weer wat onderzoek en en projectje van gemaakt, het blijkt die gevulde eitjes komen uit rome , waar met veel zout , peper en cayenne , de eitjes weer werden gevuld, ik gok vanwege de niet zo versheid van de eitjes , was dat wel nodig, devilled egg , kan eigenlijk nergens vinden waarom , sommige zeggen devided eggs ( gescheiden ) andere , de duivel, helevuur , heet dus hete kruiden. , in nederland gespleten nonnen .. dat klinkt dan weer zeer onsmakelijk .
maar goed , het resulaat is er niet minder om .
Ingrediënten
4 eitjes
1 blikje gesnipperde tonijn in water ( origineel is olie , dat werd me te vet )
2 el. mayo
1 tl cayene peper
1 tl mosterd ( zit niet in origineel )
1 tl. worcestersaus ( zit niet in het origineel )
1 tl tomaten puree ( ok, zit ook alweer niet in het origineel )
gerookt paprika poeder
1 blikje gesnipperde tonijn in water ( origineel is olie , dat werd me te vet )
2 el. mayo
1 tl cayene peper
1 tl mosterd ( zit niet in origineel )
1 tl. worcestersaus ( zit niet in het origineel )
1 tl tomaten puree ( ok, zit ook alweer niet in het origineel )
gerookt paprika poeder
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
kookpan
spuitzak of boterhamzakjes ( had niet anders )
kookpan
spuitzak of boterhamzakjes ( had niet anders )
Leuke tips
ik heb 2 fouten gemaakt , 1 ik was vergeten om voor het koken de eitjes licht te schudden , dan komt de dooier namelijk mooi in het midden , 2 , een te grote punt geknipt van me zakjes .
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1451929
Homepage ID
2289241
Teller
156
Bron
thespruce
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid