Bereidingswijze
1) Verwarm de over voor op 90 graden. Maak al het keukengerei vetvrij met hulp van het citroensap. Zorg er daarbij voor dat de buitenkant van de citroen het schone oppervlakte niet raakt. Vervolgens splits je de eieren. Hierbij scheid je het eiwit van het eigeel.
2) Doe de eiwitten, samen met het mespuntje zou, in de kom van de keukenmachine en zet deze op middelhoge stand aan. Klopt de eieren totdat er een witte, schuimige massa ontstaat. Voeg vervolgens beetje bij beetje de afgewogen kristalsuiker toe. Laat de eiwitten kloppen totdat er stijve pieken ontstaan. Controleer of de suiker volledig is opgelost door een beetje eiwit tussen twee vingertoppen te wrijven. Wanneer de suiker nog niet volledig is opgelost voel dit korrelig aan.
3) Na het kloppen van de eiwitten voeg je de afgewogen poedersuiker toe. Doe dit voorzicht, anders gaat de poedersuiker stuiven. Spatel de poedersuiker rustig door het eiwitmengsel heen. Doe dit voorzicht en niet te lang, zodat de eiwitten hun luchtigheid niet verliezen. Spatel 3/4 deel van het eiwitmengsel in de spuitzak. Voeg bij 1/4 deel van het eiwitmengsel kleurstof toe, dit dient als decoratie voor de paaseieren.
4) Leg het bakpapier op de bakplaat. Om verschuiving van het bakpapier te voorkomen kun je kleine dotjes eiwitmengsel op de hoeken van de bakplaat spuiten, waarna je hier het bakpapier op vast drukt. Spuit vervolgens het ongekleurde eiwitmengsel, in de vorm van een ei, op het bakpapier. Vul vervolgens een andere spuitzak met het gekleurde eiwitmengsel en decoreer de eieren.
5) Schuif de bakplaat in de voorverwarmde over en laat de meringues gedurende 1 1/2 tot 2 uur drogen. Zet de over niet hoger dan 90 graden, anders gaan de schuimpjes verkleuren.
2) Doe de eiwitten, samen met het mespuntje zou, in de kom van de keukenmachine en zet deze op middelhoge stand aan. Klopt de eieren totdat er een witte, schuimige massa ontstaat. Voeg vervolgens beetje bij beetje de afgewogen kristalsuiker toe. Laat de eiwitten kloppen totdat er stijve pieken ontstaan. Controleer of de suiker volledig is opgelost door een beetje eiwit tussen twee vingertoppen te wrijven. Wanneer de suiker nog niet volledig is opgelost voel dit korrelig aan.
3) Na het kloppen van de eiwitten voeg je de afgewogen poedersuiker toe. Doe dit voorzicht, anders gaat de poedersuiker stuiven. Spatel de poedersuiker rustig door het eiwitmengsel heen. Doe dit voorzicht en niet te lang, zodat de eiwitten hun luchtigheid niet verliezen. Spatel 3/4 deel van het eiwitmengsel in de spuitzak. Voeg bij 1/4 deel van het eiwitmengsel kleurstof toe, dit dient als decoratie voor de paaseieren.
4) Leg het bakpapier op de bakplaat. Om verschuiving van het bakpapier te voorkomen kun je kleine dotjes eiwitmengsel op de hoeken van de bakplaat spuiten, waarna je hier het bakpapier op vast drukt. Spuit vervolgens het ongekleurde eiwitmengsel, in de vorm van een ei, op het bakpapier. Vul vervolgens een andere spuitzak met het gekleurde eiwitmengsel en decoreer de eieren.
5) Schuif de bakplaat in de voorverwarmde over en laat de meringues gedurende 1 1/2 tot 2 uur drogen. Zet de over niet hoger dan 90 graden, anders gaan de schuimpjes verkleuren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor meer tips en gerechten kijk op: https://appeltjeeitjesite.wordpress.com/
Ingrediƫnten
3 eieren (waarvan je alleen het eiwit gebruikt)
80 gram kristalsuiker
80 gram poedersuiker
mespuntje zout
1/2 citroen
kleurstof na keuze (je kan dit ook vervangen door natuurlijke kleurproducten zoals tarwegraspoeder)
80 gram kristalsuiker
80 gram poedersuiker
mespuntje zout
1/2 citroen
kleurstof na keuze (je kan dit ook vervangen door natuurlijke kleurproducten zoals tarwegraspoeder)
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine met garde
Siliconen spatel
Spuitzak
Oven
Bakplaat met bakpapier
Siliconen spatel
Spuitzak
Oven
Bakplaat met bakpapier
Leuke tips
Kijk voor tips en andere recepten op: https://appeltjeeitjesite.wordpress.com/
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1451919
Homepage ID
2667195
Teller
56
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid