Bereidingswijze
Kijk voor het volledige recept op www.kokenmetanita.com, of gebruik de rechtstreekse link:
https://kokenmetanita.com/2017/03/26/dripcake-paastaart-witte-chocolademousse/
https://kokenmetanita.com/2017/03/26/dripcake-paastaart-witte-chocolademousse/
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb me afgelopen week even flink uitgesloofd in de keuken voor het maken van de perfecte paastaart; Een Dripcake Paastaart met een witte chocolademousse vulling, afgesmeerd met een homemade botercrème met banketbakkersroom en bovenop een ganache van pure chocolade. Hij ziet er mooi uit, maar is ook nog eens erg lekker! Het is even een klusje, maar als je het leuk vindt om te doen dan vliegt de tijd. Het voordeel is dat je het op kunt delen in kleine stappen waardoor het toch overzichtelijk blijft. Je kunt het het beste verdelen over 2 dagen.
Ingrediënten
250 gr. roomboter op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
bloem voor het bestuiven van de springvormen
250 gr. fijne kristalsuiker
snufje zout
4 eieren
250 gr. zelfrijzend bakmeel
100 ml. slagroom
100 gr. amandelmeel
5 gr. gelatine (2 en een half blaadje)
400 ml. slagroom
150 gr. witte chocolade in stukjes
1 vanillestokje
snufje zout
250 ml. volle melk
70 gr. fijne kristalsuiker
5 eidooiers
40 gr. bloem
425 gr. zachte boter
1 kleine paashaas
grote en kleine paaseieren in diverse kleuren
overige paassnoepjes
evt. geraspte witte chocolade
125 ml. slagroom
200 gr. pure chocolade (in kleine stukken)
1 blaadje gelatine
1 kleine paashaas
grote en kleine paaseieren in diverse kleuren
overige paassnoepjes
evt. geraspte witte chocolade
125 ml. slagroom
200 gr. pure chocolade (in kleine stukken)
1 blaadje gelatine
bloem voor het bestuiven van de springvormen
250 gr. fijne kristalsuiker
snufje zout
4 eieren
250 gr. zelfrijzend bakmeel
100 ml. slagroom
100 gr. amandelmeel
5 gr. gelatine (2 en een half blaadje)
400 ml. slagroom
150 gr. witte chocolade in stukjes
1 vanillestokje
snufje zout
250 ml. volle melk
70 gr. fijne kristalsuiker
5 eidooiers
40 gr. bloem
425 gr. zachte boter
1 kleine paashaas
grote en kleine paaseieren in diverse kleuren
overige paassnoepjes
evt. geraspte witte chocolade
125 ml. slagroom
200 gr. pure chocolade (in kleine stukken)
1 blaadje gelatine
1 kleine paashaas
grote en kleine paaseieren in diverse kleuren
overige paassnoepjes
evt. geraspte witte chocolade
125 ml. slagroom
200 gr. pure chocolade (in kleine stukken)
1 blaadje gelatine
Hulpmiddelen & keukengerei
Spuitzak, 2 x een springvorm 26 cm, deegroller
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1451907
Homepage ID
2666529
Teller
151
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid