Bereidingswijze
Was de asperges en verwijder het onderste houtachtige deel van de aspgerge.
Kook de asperges in plm. 6 - 7 minuten bijna beetgaar in 1/4 liter water, 1/4 witte wijn (Riesling), beetje suiker, tijm, kruidenbouillontablet, citroensap en olijfolie. Doe dit de dag of avond tevoren of in ieder geval een aantal uren tevoren.
Laat de asperges hierin afkoelen en marineren.
Maak de dressing voor de salade.
Klop de azijn, olie, sojasaus, bieslook, peper, honing en mosterd goed door elkaar.
Maak de sla schoon en derdeel de blaadjes in wat kleine stukken.
Verdeel de sla over de borden.
Snij mooie plakjes van het zalmhaasje.
Verdeel wat van de plakjes zalm over de sla.
Snij de gemarineerde koude asperges in kleinere stukken.
Verdeel de aspeges over de zalm.
Giet de dressing over de salade.
Kook de asperges in plm. 6 - 7 minuten bijna beetgaar in 1/4 liter water, 1/4 witte wijn (Riesling), beetje suiker, tijm, kruidenbouillontablet, citroensap en olijfolie. Doe dit de dag of avond tevoren of in ieder geval een aantal uren tevoren.
Laat de asperges hierin afkoelen en marineren.
Maak de dressing voor de salade.
Klop de azijn, olie, sojasaus, bieslook, peper, honing en mosterd goed door elkaar.
Maak de sla schoon en derdeel de blaadjes in wat kleine stukken.
Verdeel de sla over de borden.
Snij mooie plakjes van het zalmhaasje.
Verdeel wat van de plakjes zalm over de sla.
Snij de gemarineerde koude asperges in kleinere stukken.
Verdeel de aspeges over de zalm.
Giet de dressing over de salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In plaats van plakjes gerookte zalm heb ik in dit voorgerecht een gerookt zalmhaasje gebruikt. Die moet je dan wel zelf in dunne plakjes snijden. De groene asperges heb ik vooraf beetgaar gekookt en een nacht in het kookvocht gemarineerd. De dressing bestaat uit een honing-mosterddressing met wat Japanse sojasaus. Een heerlijke combinatie.
Ingrediƫnten
plm. 75 gram gemengde rucolasalade
plm. 200 gram gerookte zalmhaasje
plm. 12 groene asperges
Marinade voor de asperges:
1/4 liter droge witte wijn, bijv. Riesling + 1/4 liter water
1/2 kruidenbouillontablet
1 theelepel (gedroogde) tijmblaadjes
1 theelepel suiker
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel citroensap
ressing voor de salade:
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel Chinese of Japanse sojasaus
1 eetlepel witte wijn azijn
3 eetlepels olijfolie
1 flinke theelepel Dijon mosterd
2 heelepels vloeibare honing
versgemalen peper
plm. 200 gram gerookte zalmhaasje
plm. 12 groene asperges
Marinade voor de asperges:
1/4 liter droge witte wijn, bijv. Riesling + 1/4 liter water
1/2 kruidenbouillontablet
1 theelepel (gedroogde) tijmblaadjes
1 theelepel suiker
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel citroensap
ressing voor de salade:
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel Chinese of Japanse sojasaus
1 eetlepel witte wijn azijn
3 eetlepels olijfolie
1 flinke theelepel Dijon mosterd
2 heelepels vloeibare honing
versgemalen peper
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de asperges
kommetje voor de dressing
garde
borden voor de salade
kommetje voor de dressing
garde
borden voor de salade
Leuke tips
Lekker met toost of stokbrood.
Kan ook met witte asperges.
Kan ook met witte asperges.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1451885
Homepage ID
886977
Teller
316
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid