Bereidingswijze
- Snij de zalm en avocado in stukjes en doe alles in een kom, voeg de creme fraiche ook toe.
- Hak de koriander en lente uitjes en voeg deze toe, voeg geraspte mierikswortel (of uit een potje) toe.
- Doe de kappertjes erbij en strooi de peper en zout eroverheen en voeg het limoensap toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Doe het mengsel met een beetje sla in een glaasje, op een geroosterd stokbroodje of op een amuselepel. Je kunt het garneren zoals op de foto of gebruik je eigen fantasie.
- Hak de koriander en lente uitjes en voeg deze toe, voeg geraspte mierikswortel (of uit een potje) toe.
- Doe de kappertjes erbij en strooi de peper en zout eroverheen en voeg het limoensap toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Doe het mengsel met een beetje sla in een glaasje, op een geroosterd stokbroodje of op een amuselepel. Je kunt het garneren zoals op de foto of gebruik je eigen fantasie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat je met een pakje gerookte zalm al niet kunt doen *; Het is heerlijk als voorgerecht in een glaasje, amuse als lepelhapje, op een geroosterd stokbroodje als borrelhapje of voor op een buffet. Ik heb een paar voorbeelden van presentatie wijze gefotografeerd maar laat gerust je eigen fantasie de vrije loop want hiermee kun je alle kanten op.
Een heerlijk hapje met Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheden.
Ik heb koriander gebruikt omdat ik het een heerlijke combinatie vind met de avocado en limoen. Mocht je niet van koriander houden dan kun je dit ook vervangen door dille.
Een heerlijk hapje met Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheden.
Ik heb koriander gebruikt omdat ik het een heerlijke combinatie vind met de avocado en limoen. Mocht je niet van koriander houden dan kun je dit ook vervangen door dille.
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm (hou een paar kleine stukjes achter voor de garnering)
- 1 avocado
- ½ bosje lente uitjes
- ½ bosje koriander of dille
- sap van ½ limoen
- 2 tl mierikswortel vers geraspt (of uit een potje)
- 2 el creme fraiche
- 1 el kappertjes
- versgemalen zwarte peper en zeezout
- beetje sla of enkele geroosterde stokbroodjes om mee op te dienen.
- 1 avocado
- ½ bosje lente uitjes
- ½ bosje koriander of dille
- sap van ½ limoen
- 2 tl mierikswortel vers geraspt (of uit een potje)
- 2 el creme fraiche
- 1 el kappertjes
- versgemalen zwarte peper en zeezout
- beetje sla of enkele geroosterde stokbroodjes om mee op te dienen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1451883
Homepage ID
2066044
Teller
7402
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid