Bereidingswijze
-Maak de bladeren van de Chinese kool los en snij ze in reepjes. Meng ze met een koffielepel sambal en met de sushi su. Laat ze daarin 3 uur marineren.
-Week de witte bonen gedurende 3 uur.
-Snij de wortel en de seldertak in blokjes.
-Snij ook het schouderstuk in blokjes. Bak deze op een heet vuur kort rondom aan. Haal ze uit de pan.
-Bak vervolgens de fijngehakte sjalot in olijfolie, voeg er het vlees aan toe, de in blokjes gesneden wortel en seldertak, voeg er de rode wijn aan toe, een beetje lamsfond, het mespuntje cayennepeper, de knoflook, tijm, oregano en het lavasblad en laat met het deksel op de pan langzaam stoven.
-Voeg er tot slot de gehakte gember aan toe.
-Verwarm de oven voor op 70°C. Bak daarin 30 minuten het lamsgebraad. Haal het vlees uit de oven en laat het een kwartier rusten.
-Kook ondertussen in 20 min. de bonen.
-Was de primeurgroenten en kook ze beetgaar volgens soort.
-Bak dan de koteletjes in de pan.
Verwarm wat Solo in een pan, leg er de groenten in en laat ze heel eventjes opwarmen.
Serveer zoals op de foto.
-Week de witte bonen gedurende 3 uur.
-Snij de wortel en de seldertak in blokjes.
-Snij ook het schouderstuk in blokjes. Bak deze op een heet vuur kort rondom aan. Haal ze uit de pan.
-Bak vervolgens de fijngehakte sjalot in olijfolie, voeg er het vlees aan toe, de in blokjes gesneden wortel en seldertak, voeg er de rode wijn aan toe, een beetje lamsfond, het mespuntje cayennepeper, de knoflook, tijm, oregano en het lavasblad en laat met het deksel op de pan langzaam stoven.
-Voeg er tot slot de gehakte gember aan toe.
-Verwarm de oven voor op 70°C. Bak daarin 30 minuten het lamsgebraad. Haal het vlees uit de oven en laat het een kwartier rusten.
-Kook ondertussen in 20 min. de bonen.
-Was de primeurgroenten en kook ze beetgaar volgens soort.
-Bak dan de koteletjes in de pan.
Verwarm wat Solo in een pan, leg er de groenten in en laat ze heel eventjes opwarmen.
Serveer zoals op de foto.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mooi gepresenteerd, feestelijk en lekker.
Ingrediënten
1 kleine chinese kool
6 eetlepels Solo ( boter)
1 tl sambal oelek
10 cl japanse rijstazijn (sushi su)
8 lamskoteletjes
1 lamsgebraad (400 g)
4 miniraapjes
4 sluimererwten
50 g tuinbonen
50 g erwten
8 groene asperges
1 lamsschouder
1 wortel
1 seldertak
4 dl rode wijn
1 dl lamsfond
1 takje oregano
1 blaadje lavas
50 g gedroogde witte bonen
1 mespuntje cayennepeper
1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
1 tijm (takje)
1 sjalot versnipperd
Bertolli extra vergine olijfolie
1 eetlepel gember (gehakt)
6 eetlepels Solo ( boter)
1 tl sambal oelek
10 cl japanse rijstazijn (sushi su)
8 lamskoteletjes
1 lamsgebraad (400 g)
4 miniraapjes
4 sluimererwten
50 g tuinbonen
50 g erwten
8 groene asperges
1 lamsschouder
1 wortel
1 seldertak
4 dl rode wijn
1 dl lamsfond
1 takje oregano
1 blaadje lavas
50 g gedroogde witte bonen
1 mespuntje cayennepeper
1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
1 tijm (takje)
1 sjalot versnipperd
Bertolli extra vergine olijfolie
1 eetlepel gember (gehakt)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1451875
Homepage ID
1090993
Teller
131
Bron
solo open kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid