Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/10/2017 - 20:45
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 120 graden boven- en onderwarmte.
Kruid de zalmfilet met peper en zout.
Leg de zalm in de ovenschaal.
Roer de lemon curd en de mosterd goed door elkaar en bestrijk de zalmfilet hiermee.
Bak de zalmfilet plm 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Bestrooi de zalmfilet voor het opdienen met de gehakte dille.
Afbeelding
Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gegeten met vrienden. De combinatie van de lemon curd met de zalm is verrukkelijk.
Heerlijk gerecht als je gasten hebt. Je schuift de schaal zo de oven in en ondertussen geniet je van een lekker wit wijntje.
Ingrediënten
plm. 600 gram zalmfilet (ik had zalmhaasje)
160 gram lemon curd
50 gram pittige mosterd
witte peper, zout
3 eetlepels fijngehakte dille
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
Lemon curd kun je heel goed zelf maken. Alidada (Louise) heeft hiervoor een heerlijkrecept op haar pagina. Zie:
Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept

Lekker met gekaramelliseerde worteltjes. Provencaalse snijbonen met stukjes tomaal, gekookte krieltjes, haricots verts met spek.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1451865
Homepage ID
886977
Teller
1867
Bron
recept uit één van mijn plakboeken uit een onbekend tijdschrift
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid