Bereidingswijze
Maak de piepkuikens:
-Smelt een klontje boter in de pan en bak de piepkuikens langs alle kanten aan.
-Kruid met peper en zout.
-Leg de kuikens in een braadslede, leg er een paar klontjes boter rond en giet er 100 ml kalfsfond bij.
-Schuif de braadslede in een voorverwarmde oven van 200° en laat 40 minuten bakken.
- Lepel halverwege de baktijd wat van de braadjus over de kuikens, zodat ze lekker sappig blijven.
Maak de saus:
-Giet de boter waarin de kuikens gebakken zijn, in een steelpannetje.
-Doe er een scheut witte wijn en dragonazijn bij.
-Giet er de rest van de kalfsbouillon en de room bij. Kruid met peper en zout.
-Rits de dragonblaadjes van de takjes en doe de takjes bij de saus.
-Breng de saus aan de kook en laat even inkoken.
-Giet de saus door een zeef, voeg een klontje boter toe en laat nog even zachtjes koken. Roer de dragonblaadjes door de saus.
Maak de krieltjes:
-Smelt een paar klontjes boter in een pan en bak de krieltjes aan.
-Snijd het spek in reepjes en doe het bij de krieltjes.
-Roer de aardappelen en het spek goed door mekaar en laat verder bakken tot het spek krokant is en de aardappelen goudgeel.
WERK AF:
-Als het vocht dat uit de kuikens loopt, helder is, zijn de piepkuikens gaar.
-Snijd de billetjes en borstfilets van de kuikens.
-Leg per persoon een billetje en een stukje borstfilet op een bord, lepel er flink wat saus over en serveer met de krieltjes.
-Smelt een klontje boter in de pan en bak de piepkuikens langs alle kanten aan.
-Kruid met peper en zout.
-Leg de kuikens in een braadslede, leg er een paar klontjes boter rond en giet er 100 ml kalfsfond bij.
-Schuif de braadslede in een voorverwarmde oven van 200° en laat 40 minuten bakken.
- Lepel halverwege de baktijd wat van de braadjus over de kuikens, zodat ze lekker sappig blijven.
Maak de saus:
-Giet de boter waarin de kuikens gebakken zijn, in een steelpannetje.
-Doe er een scheut witte wijn en dragonazijn bij.
-Giet er de rest van de kalfsbouillon en de room bij. Kruid met peper en zout.
-Rits de dragonblaadjes van de takjes en doe de takjes bij de saus.
-Breng de saus aan de kook en laat even inkoken.
-Giet de saus door een zeef, voeg een klontje boter toe en laat nog even zachtjes koken. Roer de dragonblaadjes door de saus.
Maak de krieltjes:
-Smelt een paar klontjes boter in een pan en bak de krieltjes aan.
-Snijd het spek in reepjes en doe het bij de krieltjes.
-Roer de aardappelen en het spek goed door mekaar en laat verder bakken tot het spek krokant is en de aardappelen goudgeel.
WERK AF:
-Als het vocht dat uit de kuikens loopt, helder is, zijn de piepkuikens gaar.
-Snijd de billetjes en borstfilets van de kuikens.
-Leg per persoon een billetje en een stukje borstfilet op een bord, lepel er flink wat saus over en serveer met de krieltjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker gerecht.
Ingrediënten
2 piepkuikens
600 ml kalfsfond Maggi
100 ml room
1 scheut witte wijn
1 scheut dragonazijn
2 sneden ongezouten spek
700 g gekookte krieltjes
enkele takjes verse dragon
boter
peper - zout
600 ml kalfsfond Maggi
100 ml room
1 scheut witte wijn
1 scheut dragonazijn
2 sneden ongezouten spek
700 g gekookte krieltjes
enkele takjes verse dragon
boter
peper - zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1451851
Homepage ID
1090993
Teller
844
Bron
njam chef : Chiara Van Emrik
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid