Citroenkoekjes met chocoladestukjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/06/2017 - 14:31
Bereidingswijze
Doe het bakmeel, boter in stukken, basterdsuiker, ei, citroenrasp en citroensap, de kleine stukjes chocolade + een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plastic folie en het het plm. 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Maak van het deeg een mooie rol en snij het deeg in plakjes van plm. 1/2 cm. dikte.
Leg de plakjes deeg op de bakplaat en bak ze in 12 - 15 minuten goudbruin.

Afbeelding
Citroenkoekjes met chocoladestukjes
Citroenkoekjes met chocoladestukjes
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nee hoor, de koekjes zijn niet zuur !!! Zezijn heerlijk.
Ik heb al meer citroenkoekjes gebakken, maar deze met kleine stukjes chocolade nog niet.
De bedoeling was dat de hele kleine eitjes die op een deel van de koekjes ztten hun kleur zouden behouden, maar tijdens het bakken veranderden de kleuren in bruin.
Ik heb bij een paar koekjes de kleie eitjes er na het bakken snel opgedrukt toen de koekjes nog zacht waren.
Ingrediënten
200 g zelfrijzend bakmeel
125 g boter in stukken
125 g witte basterdsuiker
1 ei
1 mespunt zout
rasp van 1 biologische of schoongeboende citroen
1 eetlepel citroensap
plm. 50 gram pure chocolade in hele kleine stukjes gehakt

eventueel wat kleine eitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of mixer
beslagkom
rasp
citroenpers
plastic folie
bakpapier
Leuke tips
Ik heb het deeg in tweeën gedeeld.
De tweede rol heb ik nog door suiker en kaneel gerold en toen in plakjes gesneden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1451763
Homepage ID
886977
Teller
129
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid