Gegrilde asperges met peterselieboter en wulken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/06/2017 - 12:49
Bereidingswijze
Schil de witte asperges en gaar ze in 80% boter en 20% water. Kruid met zout en laat 6 minuten koken.

Kook de wulken gedurende 4 minuten in een court bouillon. Laat afkoelen.

Maak nu de peterselieboter. Doe de boter samen met een fijngehakt sjalotje, 1 bussel peterselie, 1 bol look (gepeld) en een snuifje zout in de blender. Mix tot een groene boter.

Haal de wulken uit hun schelp met een mes. Verwijder het harde stukje vooraan en het darmkanaal. Snij ze vervolgens fijn.

Besprenkel de asperges met olijfolie. Grill ze op de barbecue.

Smelt de peterselieboter en meng er de fijngehakte wulken onder. Hak een beetje extra peterselie fijn voor de afwerking.

SERVEREN:

Snij de asperges in stukjes en dresseer ze mooi op een bord. Lepel er de wulken in peterselieboter over. Werk af met mimosa van ei, broodcroutons en fijngehakte peterselie.
Afbeelding
Gegrilde asperges met peterselieboter en wulken
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker bijgerecht.
Ingrediƫnten
10 witte asperges
300 gr wulken
250 gr boter
1 sjalot, fijngehakt
1 bussel peterselie
1 bol look
zout
olijfolie
broodcroutons
mimosa van ei
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1451759
Homepage ID
1090993
Teller
169
Bron
Njam - chef Bart Desmidt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid