Bereidingswijze
Voorbereiding:
Schil de asperges en verwijder 2 cm van de onderkant
Breng een hoge pan water met zout aan de kook.
Zet een hapjespan met een flinke laag water op het vuur en breng tot net onder de kook.
Kook de aardappels in de schil gaar in water met zout.
Hak de peterselie fijn.
Koken:
Doe de asperges in de hoge pan en kook de asperges 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten met het deksel op de pan staan.
Breek een ei in een zeefje en wacht tot het losse eiwit is weggelopen. Laat het ei voorzichtig in de hapjespan glijden en pocheer 3 minuten. Schep het ei voorzichtig uit de pan en laat in een kom met heet water glijden tot gebruik.
Doe de peterselie met de olie in een hoge beker en maak fijn met de staafmixer. Blijf draaien tot de peterselie heel fijn is. Haal dan de olie door een fijne zeef. Het restant in de zeef heb je niet meer nodig.
Serveren:
Verdeel de asperges over de borden. Leg er een gepocheerd ei op, bestrooi met peper. Leg de zalm en aardappels erbij en besprenkel met peterselie-olie.
Schil de asperges en verwijder 2 cm van de onderkant
Breng een hoge pan water met zout aan de kook.
Zet een hapjespan met een flinke laag water op het vuur en breng tot net onder de kook.
Kook de aardappels in de schil gaar in water met zout.
Hak de peterselie fijn.
Koken:
Doe de asperges in de hoge pan en kook de asperges 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten met het deksel op de pan staan.
Breek een ei in een zeefje en wacht tot het losse eiwit is weggelopen. Laat het ei voorzichtig in de hapjespan glijden en pocheer 3 minuten. Schep het ei voorzichtig uit de pan en laat in een kom met heet water glijden tot gebruik.
Doe de peterselie met de olie in een hoge beker en maak fijn met de staafmixer. Blijf draaien tot de peterselie heel fijn is. Haal dan de olie door een fijne zeef. Het restant in de zeef heb je niet meer nodig.
Serveren:
Verdeel de asperges over de borden. Leg er een gepocheerd ei op, bestrooi met peper. Leg de zalm en aardappels erbij en besprenkel met peterselie-olie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het witte goud is maar beperkt verkrijgbaar in het jaar. Geniet ervan zolang het kan!
Ingrediƫnten
2000 gram witte asperges
4 eieren
600 gram aardappelen
4 plakken gerookte zalm
1 bosje(s) bladpeterselie
5 eetlepels olijfolie extra vierge
peper en zout
4 eieren
600 gram aardappelen
4 plakken gerookte zalm
1 bosje(s) bladpeterselie
5 eetlepels olijfolie extra vierge
peper en zout
Leuke tips
De zalm kun je natuurlijk ook vervangen door beenham voor variatie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1451751
Homepage ID
2665507
Teller
89
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid