Konijn met bruin bier en speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 04/04/2017 - 16:28
Bereidingswijze
Voorbereiding
(ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de sjalotten doormidden en de champignons in 4.
- Laat de speculaaskoekjes even weken in 20 cl bier en prak dan fijn met een vork.
- Snipper de peterselie fijn.

Bereiding20 min. + 1 u. 15 min. sudderen :

1 Roerbak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep de spekblokjes uit de pan, maar laat het braadvet erin.
2 Bak de champignons 3 min. in het braadvet van het spek. Haal ze uit de pan.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken konijn ± 6 min. aan beide kanten goudbruin.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalotten 1 min. Voeg de stukken konijn toe, het speculaasmengsel, 30 cl bier, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje. Dek af en laat 1 u. 15 min. sudderen. Voeg indien nodig wat bier toe. Kruid met peper en zout.
5 Verwijder het laurierblaadje en voeg de spekblokjes en de champignons toe. Laat nog 1 min. opwarmen.
6 Bind indien nodig met wat instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.
7 Bak de diepgevroren aardappelsparretjes in de friteuse op 175 °C.

Afwerking :
Bestrooi met de peterselie en serveer met de aardappelsparretjes.
Afbeelding
Konijn met bruin bier en speculaas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke saus met lekkere aardappelsparretjes
Ingrediënten
4 stukken konijn in stukken (beenhouwerij) (of diepvries)
600 g aardappelsparretjes (diepvries)
100 g gerookte spekblokjes
250 g champignons
3 takjes peterselie (vers)
5 sjalotten
4 speculaaskoekjes
50 cl Postel Dubbel (abdijbier) (of een ander bruin abdijbier)
3 eetl. olijfolie
1 blokje kippenbouillon
1 blaadje laurier
1 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1451703
Homepage ID
1090993
Teller
349
Bron
colruyt folderrecept
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid