Bereidingswijze
Voorbereiding
(ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de sjalotten doormidden en de champignons in 4.
- Laat de speculaaskoekjes even weken in 20 cl bier en prak dan fijn met een vork.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding20 min. + 1 u. 15 min. sudderen :
1 Roerbak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep de spekblokjes uit de pan, maar laat het braadvet erin.
2 Bak de champignons 3 min. in het braadvet van het spek. Haal ze uit de pan.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken konijn ± 6 min. aan beide kanten goudbruin.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalotten 1 min. Voeg de stukken konijn toe, het speculaasmengsel, 30 cl bier, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje. Dek af en laat 1 u. 15 min. sudderen. Voeg indien nodig wat bier toe. Kruid met peper en zout.
5 Verwijder het laurierblaadje en voeg de spekblokjes en de champignons toe. Laat nog 1 min. opwarmen.
6 Bind indien nodig met wat instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.
7 Bak de diepgevroren aardappelsparretjes in de friteuse op 175 °C.
Afwerking :
Bestrooi met de peterselie en serveer met de aardappelsparretjes.
(ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de sjalotten doormidden en de champignons in 4.
- Laat de speculaaskoekjes even weken in 20 cl bier en prak dan fijn met een vork.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding20 min. + 1 u. 15 min. sudderen :
1 Roerbak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep de spekblokjes uit de pan, maar laat het braadvet erin.
2 Bak de champignons 3 min. in het braadvet van het spek. Haal ze uit de pan.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken konijn ± 6 min. aan beide kanten goudbruin.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalotten 1 min. Voeg de stukken konijn toe, het speculaasmengsel, 30 cl bier, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje. Dek af en laat 1 u. 15 min. sudderen. Voeg indien nodig wat bier toe. Kruid met peper en zout.
5 Verwijder het laurierblaadje en voeg de spekblokjes en de champignons toe. Laat nog 1 min. opwarmen.
6 Bind indien nodig met wat instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.
7 Bak de diepgevroren aardappelsparretjes in de friteuse op 175 °C.
Afwerking :
Bestrooi met de peterselie en serveer met de aardappelsparretjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke saus met lekkere aardappelsparretjes
Ingrediënten
4 stukken konijn in stukken (beenhouwerij) (of diepvries)
600 g aardappelsparretjes (diepvries)
100 g gerookte spekblokjes
250 g champignons
3 takjes peterselie (vers)
5 sjalotten
4 speculaaskoekjes
50 cl Postel Dubbel (abdijbier) (of een ander bruin abdijbier)
3 eetl. olijfolie
1 blokje kippenbouillon
1 blaadje laurier
1 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
600 g aardappelsparretjes (diepvries)
100 g gerookte spekblokjes
250 g champignons
3 takjes peterselie (vers)
5 sjalotten
4 speculaaskoekjes
50 cl Postel Dubbel (abdijbier) (of een ander bruin abdijbier)
3 eetl. olijfolie
1 blokje kippenbouillon
1 blaadje laurier
1 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1451703
Homepage ID
1090993
Teller
349
Bron
colruyt folderrecept
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid