Bereidingswijze
- Doe de zalm in een blender en voeg de creme fraiche, roomkaas, citroensap, kappertjes, dille, worcestersaus, peper en zout toe.
- Pureer het tot een mooie gladde massa en zet dit een nachtje in de koelkast om op te stijven.
- Doe wat van de mousse op een amuselepel, in een glaasje of op een geroosterd stokbroodje of toastje en garneer met een klein takje dille, enkele kappertjes en een garnaal of stukje zalm.
- Pureer het tot een mooie gladde massa en zet dit een nachtje in de koelkast om op te stijven.
- Doe wat van de mousse op een amuselepel, in een glaasje of op een geroosterd stokbroodje of toastje en garneer met een klein takje dille, enkele kappertjes en een garnaal of stukje zalm.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze mousse van gerookte zalm doet het goed als amusehapje in een glaasje, als lepelhapje of gewoon op een geroosterd sneetje stokbrood of toastje.
Ik heb een grote garnaal als finishing touch gebruikt maar je kunt ook gewoon een paar stukjes zalm achterhouden om mee te ganeren.
Laat de mousse wel een nachtje in de koelkast staan om op te stijven.
Ik heb een grote garnaal als finishing touch gebruikt maar je kunt ook gewoon een paar stukjes zalm achterhouden om mee te ganeren.
Laat de mousse wel een nachtje in de koelkast staan om op te stijven.
Ingrediënten
- 100 gram gerookte zalm(snippers)
- 100 gram roomkaas
- 100 gram crème fraiche
- enkele takjes verse dille
- sap van ½ citroen (of limoen)
- 1 el kappertjes
- 1 tl worcestersaus
- peper en zout
- enkele (voorgekookte) garnalen om mee te garneren. Je kunt ook een paar stukjes zalm achterhouden.
- eventueel stokbrood of toastjes
- 100 gram roomkaas
- 100 gram crème fraiche
- enkele takjes verse dille
- sap van ½ citroen (of limoen)
- 1 el kappertjes
- 1 tl worcestersaus
- peper en zout
- enkele (voorgekookte) garnalen om mee te garneren. Je kunt ook een paar stukjes zalm achterhouden.
- eventueel stokbrood of toastjes
Hulpmiddelen & keukengerei
blender
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1451681
Homepage ID
2066044
Teller
5153
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid