Bereidingswijze
Doe de wijn met saffraan in een steelpannetje en laat dit inkoken tot 4 el vocht. Haal de saffraandraadje er uit met een zeefje en voeg de room toe. Laat dit nog even indikken en roer vlak voor het serveren met een garde de koude boter in blokjes door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Leg de geschilde asperges in een pan en giet hier kokend water op. Laat 10 minuten koken bij middeldikke asperges en ca. 14 minuten bij dikke asperges. Bak de coquilles om en om in de pan totdat het vlees niet meer doorzichtig is: Let os dat is al na een paar minuten. Leg enkele asperges op een bord, daarnaast de coquilles en besprenkel deze met Hollandse garnalen. Verdeel hier wat van de saus over en serveer de overige saus er naast. Garneer het met wat vers gesnipperde peterselie. Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is wel het mooiste gerechtje straks voor op je paastafel. Het mooiste seafood gecombineerd met de lente vanaf het land in en heerlijk romige saus met saffraan. Niet de goedkoopste ingrediënten, wel de lekkerste en met de feestdagen in aantocht mag dat toch wel? Dit is helemaal mijn ding :) :P Je kunt het serveren als tussengerecht, maar ook als hoofdgerecht. Geef dan iets meer asperges per couvert. Je kunt het ook nog iets kleurrijker maken door witte met groene asperges te variëren, maar in het aspergeseizoen heeft dat niet mijn voorkeur. Eet smakelijk! ^O^
Ingrediënten
12 verse coquilles
100 gr Hollandse garnalen
12 asperges (ca. 500 gram of bosje) of zoveel als je lekker lijkt
vers gesnipperde peterselie ter garnering
Voor de saus:
150 ml witte wijn
150 ml kookroom of koksroom
8 saffraandraadjes
vers gemalen zwarte peper
zeezout
25 gr koude roomboter
100 gr Hollandse garnalen
12 asperges (ca. 500 gram of bosje) of zoveel als je lekker lijkt
vers gesnipperde peterselie ter garnering
Voor de saus:
150 ml witte wijn
150 ml kookroom of koksroom
8 saffraandraadjes
vers gemalen zwarte peper
zeezout
25 gr koude roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan, steelpan, kookpan, zeefje, garde
Leuke tips
Lekker met gekookte peterselie krieltjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1451669
Homepage ID
1987700
Teller
2685
Bron
Naar een idee uit de krant, iets aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid