Paasideetje? Kiprollade met lauw-warme pittige ei-kerriesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/02/2017 - 13:10
Bereidingswijze
Smelt de boter en bak hierin de rollade rondom goudbruin, voeg een scheutje water of bouillon toe en laat haar hier in ca 40 minuten (ligt beetje aan hoe groot je rollade is natuurlijk) gaar sudderen, draai af en toe om.

Verwarm de olie in het pannetje en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, pepertje en gm zachtjes aan.
Blus af met de bouillon en de room en laat even zachtjes doorkoken.
Meng er de eieren en de kruiden door en breng evt nog op smaak met p&z.

Snij de rollade in mooie plakken en serveer er de saus over en rondomheen.
Voor de kleur misschien nog wat fijngesneden kruiden erover en eet smakelijk, vrolijk Pasen!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De kip en haar eieren in 1 heerlijke schotel, das Smullen op z'n Paasbest!

Je kunt de rollade zelf maken, wij hebben de makkelijke weg gekozen : onze Keurslager... 
 
Ingrediënten
1 kiprollade van ca 750gr
Versgemalen p&z
50 gr boter
2 el arachideolie-olie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 Spaans pepertje, fijngesneden
1 volle tl garam masala
3 dl kippenbouillon
1 dl kookroom
2 hardgekookte eieren, geprakt of gehakt (niet TE fijn)
Fijngesneden peterselie en bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank
Scherp mes
Braadpan
Steelpan
Leuke tips
Lekker met gekookte of gebakken krieltjes en asperges!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1451657
Homepage ID
2063085
Teller
92
Bron
Onze Jiri
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Delarosa
Gelegenheid