Bereidingswijze
Voorbereiding
(kan enkele uren vooraf)
- Laat diepgevroren lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
- Laat de rozijntjes 1 u weken in de cognac.
- Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak de sjalot al roerend gedurende 1min. Giet er de kalfsfond bij, en voeg de takjes tijm toe. Laat tot de helft inkoken gedurende 5 min. Voeg dan de rozijntjes met cognac toe en giet er de room bij.
- Schil de peren, snij ze in de lengte middendoor en verwijder het klokhuis. Schik de halve peren in een beboterde ovenschotel en vul met de bereide veenbessen. Doe op elke gevulde peer een nootje boter.
- Snij de lamsfilets open zoals een sandwich (niet volledig doorsnijden). Snij reepjes eendenmousse van 1 cm en vul er de lamsfilets mee. Zorg dat de vulling er niet uitsteekt en maak elke filet vast met 2 cocktailprikkers. Zet koel weg.
Bereiding15 min.
1. Schuif de peren gedurende 12 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
2. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een braadpan. Dep de lamsfilets droog met wat keukenpapier en bak ze goudbruin gedurende 4 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en laat nog 4 min. bakken aan elke kant. Zo blijven ze binnenin
lichtroze en wordt de eendenmousse warm zonder dat hij wegsmelt.
3. Verwarm de saus. Laat nog even op zacht vuur pruttelen en kruid met peper en zout.
Afwerking :
Verdeel het vlees over de borden en schik er een gevuld peertje bij. Dien op met de saus en hertoginnenaardappeltjes of natuuraardappelen. Werk af met wat waterkers.
(kan enkele uren vooraf)
- Laat diepgevroren lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
- Laat de rozijntjes 1 u weken in de cognac.
- Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie en bak de sjalot al roerend gedurende 1min. Giet er de kalfsfond bij, en voeg de takjes tijm toe. Laat tot de helft inkoken gedurende 5 min. Voeg dan de rozijntjes met cognac toe en giet er de room bij.
- Schil de peren, snij ze in de lengte middendoor en verwijder het klokhuis. Schik de halve peren in een beboterde ovenschotel en vul met de bereide veenbessen. Doe op elke gevulde peer een nootje boter.
- Snij de lamsfilets open zoals een sandwich (niet volledig doorsnijden). Snij reepjes eendenmousse van 1 cm en vul er de lamsfilets mee. Zorg dat de vulling er niet uitsteekt en maak elke filet vast met 2 cocktailprikkers. Zet koel weg.
Bereiding15 min.
1. Schuif de peren gedurende 12 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
2. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een braadpan. Dep de lamsfilets droog met wat keukenpapier en bak ze goudbruin gedurende 4 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en laat nog 4 min. bakken aan elke kant. Zo blijven ze binnenin
lichtroze en wordt de eendenmousse warm zonder dat hij wegsmelt.
3. Verwarm de saus. Laat nog even op zacht vuur pruttelen en kruid met peper en zout.
Afwerking :
Verdeel het vlees over de borden en schik er een gevuld peertje bij. Dien op met de saus en hertoginnenaardappeltjes of natuuraardappelen. Werk af met wat waterkers.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker en makkelijk te bereiden
Ingrediënten
600 g lamsfilets (diepvries)
100 g eendenmousse (versmarkt)
200 ml kalfsfond (bokaal)
1 sjalot
3 eetl. rozijnen
5 eetl. cognac
1 dl room
2 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
2 takjes tijm (gedroogd)
peper en zout
Voor het garnituur:
6 eetl. bereide veenbessen (bokaal)
4 peren
1 eetl. boter
100 g eendenmousse (versmarkt)
200 ml kalfsfond (bokaal)
1 sjalot
3 eetl. rozijnen
5 eetl. cognac
1 dl room
2 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
2 takjes tijm (gedroogd)
peper en zout
Voor het garnituur:
6 eetl. bereide veenbessen (bokaal)
4 peren
1 eetl. boter
Leuke tips
drink er eens een Campo Viejo Crianza D.O. Rioja ( Spanje )
Goed getypeerde rioja met een typische neus van de tempranillodruif: rode besjes, kersen en een vleugje vanille. In de mond soepel, fris en fluweelzacht.
Goed getypeerde rioja met een typische neus van de tempranillodruif: rode besjes, kersen en een vleugje vanille. In de mond soepel, fris en fluweelzacht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1451625
Homepage ID
1090993
Teller
37
Bron
colruyt recepten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid