Bereidingswijze
Voorbereiding
- Schil de mango's en snij in dikke repen.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Plet de jeneverbessen tussen 2 eetlepels.
- Meng het bier met de frambozenconfituur, het blaadje laurier, de geplette jeneverbessen en de tijm.
- Snipper het bieslook fijn.
Bereiding30 min.
1. Zet de gevulde aardappelen 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
2. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten
glazig. Voeg de peultjes en 2 eetl. water toe. Dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.
3. Verhit de olijfolie en 1 eetl. boter in een braad-pan en bak de lamsrumpsteaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en hou warm in de oven.
4. Bak de mangorepen 2 min. in dezelfde braadpan. Haal uit de pan en meng onder de gekookte peultjes.
5. Doe het biermengsel in de pan en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Haal het blaadje laurier eruit en bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
Verdeel het vlees over de borden, lepel er wat saus over en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er de peultjesmengeling bij en een gevulde aardappel.
- Schil de mango's en snij in dikke repen.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Plet de jeneverbessen tussen 2 eetlepels.
- Meng het bier met de frambozenconfituur, het blaadje laurier, de geplette jeneverbessen en de tijm.
- Snipper het bieslook fijn.
Bereiding30 min.
1. Zet de gevulde aardappelen 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
2. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten
glazig. Voeg de peultjes en 2 eetl. water toe. Dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.
3. Verhit de olijfolie en 1 eetl. boter in een braad-pan en bak de lamsrumpsteaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en hou warm in de oven.
4. Bak de mangorepen 2 min. in dezelfde braadpan. Haal uit de pan en meng onder de gekookte peultjes.
5. Doe het biermengsel in de pan en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Haal het blaadje laurier eruit en bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
Verdeel het vlees over de borden, lepel er wat saus over en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er de peultjesmengeling bij en een gevulde aardappel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijk Paasrecept .
Ingrediënten
4 lamsrumpsteaks (beenhouwerij)
4 gevulde aardappelen
500 g peultjes
3 mango's
0.33 plantje bieslook (vers)
2 sjalotten
2 eetl. boter
3 eetl. frambozenconfituur
2 dl Rodenbach Grand Cru (speciaalbier)
2 eetl. olijfolie
4 jeneverbessen
1 blaadje laurier
1 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder
4 gevulde aardappelen
500 g peultjes
3 mango's
0.33 plantje bieslook (vers)
2 sjalotten
2 eetl. boter
3 eetl. frambozenconfituur
2 dl Rodenbach Grand Cru (speciaalbier)
2 eetl. olijfolie
4 jeneverbessen
1 blaadje laurier
1 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1451621
Homepage ID
1090993
Teller
148
Bron
colruyt recepten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid