Bereidingswijze
-Snijdt over de hele lamsbout een kruisvorm met een diepte van ongeveer 3 mm.
-Voeg zout en peper toe en masseer het in het vlees.
-Meng de mosterd, de honing, de yoghurt en het citroensap door mekaar.
-Marineer de lamsbout met dit mengsel, en laat 2 uur marineren op een koele plaats.
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Vet de schotel in met margarine en leg de lamsbout erin. Zet in de oven.
-Overgiet het vlees met zijn eigen jus tijdens het bakken.
-Bewaar na het bakken het vlees 15 minuten onder aluminiumfolie om het te laten rusten en de malsheid te verhogen.
-Voeg zout en peper toe en masseer het in het vlees.
-Meng de mosterd, de honing, de yoghurt en het citroensap door mekaar.
-Marineer de lamsbout met dit mengsel, en laat 2 uur marineren op een koele plaats.
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Vet de schotel in met margarine en leg de lamsbout erin. Zet in de oven.
-Overgiet het vlees met zijn eigen jus tijdens het bakken.
-Bewaar na het bakken het vlees 15 minuten onder aluminiumfolie om het te laten rusten en de malsheid te verhogen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke lamsbout die we serveren met asperges en gebakken aardappelen of kroketjes
Ingrediënten
1 lamsbout (ong. 1,2 kg)
3 soeplepels mosterd
2 soeplepels honing
250 ml yoghurt
0.5 citroen, uitgeperst
30 ml Solo Vloeibare margarine
3 soeplepels mosterd
2 soeplepels honing
250 ml yoghurt
0.5 citroen, uitgeperst
30 ml Solo Vloeibare margarine
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1451613
Homepage ID
1090993
Teller
356
Bron
solo open kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid