LAMSVLEES ROGAN JOSH

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/31/2017 - 09:56
Bereidingswijze
-Snijd het lamsstoofvlees in blokjes van 3 à 5 cm.
-Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper de rode ui en snijd hem in stukjes. Schil de gember en rasp hem. Pel en versnipper de knoflook.
-Verhit 2 el Solo in een kookpot met zware bodem (vb. gietijzer) en bak het lamsvlees rondom mooi bruin. Voeg gember, knoflook, laurierblad en kurkuma toe.
-Stamp het venkel-en korianderzaad samen met de kardemom en kruidnagel fijn in een vijzel en voeg het mengsel toe aan het vlees. Doe de aardappelen en uien erbij en laat ze even meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
-Doe als laatste het kaneelstokje, de steranijs en de yoghurt erbij.

- Laat op een zacht vuur stoven tot het vlees zacht is (60 à 75 minuten). Verwijder het laurierblad, de steranijs en de kaneelstok.
-Rooster de amandelen in een droge koekenpan met het kaneelpoeder, strooi ze over de lamsschotel en werk af met fleur de sel.
Afbeelding
LAMSVLEES ROGAN JOSH
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke en rijke aromatische lamscurry
Ingrediënten
1 kg lamsstoofvlees
3 zoete aardappelen
600 g tomaten
3 rode uien
3 cm verse gember
3 teentjes knoflook
2 el Solo boter
1 laurierblad
1 tl kurkuma
1 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
3 kardemompeulen
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 steranijs
5 el volle yoghurt
1 handvol amandelen
0.25 tl gemalen kaneel
fleur de sel
Leuke tips
Serveer met geroosterd Indisch naanbrood (dat vind je in de afdeling Wereldkeuken van je supermarkt).
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1451611
Homepage ID
1090993
Teller
125
Bron
solo open kitchen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid