PAASNESTJES - TAART VAN CITROEN & BOSBESSEN

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/31/2017 - 09:40
Bereidingswijze
-Vet een ronde bakvorm met een diameter van 20 cm in en bekleed die met bakpapier.
-Doe de Solo Patisserieboter, de suiker, de eieren, het vanille-extract, de citroenzeste, de zelfrijzende bloem en het citroensap in een grote kom en klop alles samen tot een glad beslag.
Meng er de bosbessen onder.
-Doe het mengsel in de bakvorm en bak de taart voor 45-50 minuten in de oven tot die goudbruin is. (Om te weten of je taart klaar is, prik je er even in met een satéstokje: kleeft er geen deeg meer aan, dan is de taart klaar.)
-Plaats de taart op een rooster en laat volledig afkoelen.

-Plaats de taart op een dienbord en werk af met de 100 g gesmolten witte chocolade. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade mooi langs de zijkanten eraf druipt. Laat de chocolade nu eerst hard worden.
-Meng vervolgens de cornflakes samen met de 95 g gesmolten witte chocolade.
-Breng het mengsel met een lepel aan op de taart om het nestje te maken.
-Vul het nestje met bosbessen en chocolade-eitjes en werk af met de witte chocoladekrullen.
-Voeg tot slot de citroenzeste toe.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke Paasnestjes op deze taart van citroen en bosbessengelei
Ingrediënten
TAART :

225 g Solo Patisserie ( boter)
200 g fijne kristalsuiker
4 grote eieren
1 tl vanille-extract
Zeste en sap van 1 citroen
225 g zelfrijzende bloem
100 g bosbessen (vers of diepgevroren)
100 g gesmolten witte chocolade

NESTJES :

95 g gesmolten witte chocolade
65 g cornflakes

VULLING :

100 g bosbessen
Zeste van 1 citroen
20 g witte chocoladekrullen
Chocolade-eitjes
Paaskuikens
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1451607
Homepage ID
1090993
Teller
42
Bron
solo open kitchen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid