Bereidingswijze
Bereiding15 min.
1 Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de kwarteleieren.
2 Snij ondertussen de zalm in 12 repen van ± 2 cm breed.
3 Doe de eidooier in een mengkom, samen met de mosterd en de azijn. Roer los met een vork. Voeg beetje bij beetje de arachideolie toe en blijf kloppen tot de mayonaise mooi gebonden is. Kruid met peper en zout.
4 Lepel wat mayonaise in het midden van elk reepje zalm. Verdeel er wat tuinkers over en leg er 1 kwartelei bovenop. Rol het zalmreepje op en steek vast met een prikkertje.
Tip
U kan de mayonaise nog een week bewaren in een gesloten pot in de koelkast.
1 Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de kwarteleieren.
2 Snij ondertussen de zalm in 12 repen van ± 2 cm breed.
3 Doe de eidooier in een mengkom, samen met de mosterd en de azijn. Roer los met een vork. Voeg beetje bij beetje de arachideolie toe en blijf kloppen tot de mayonaise mooi gebonden is. Kruid met peper en zout.
4 Lepel wat mayonaise in het midden van elk reepje zalm. Verdeel er wat tuinkers over en leg er 1 kwartelei bovenop. Rol het zalmreepje op en steek vast met een prikkertje.
Tip
U kan de mayonaise nog een week bewaren in een gesloten pot in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke en makkelijke amuse waar ook kids dol op zijn
Ingrediënten
160 g gerookte zalm
1 bakje tuinkers
12 kwarteleieren
1 eidooier
1 koffiel. mosterd
2.5 dl arachideolie
1 eetl. azijn
peper en zout
1 bakje tuinkers
12 kwarteleieren
1 eidooier
1 koffiel. mosterd
2.5 dl arachideolie
1 eetl. azijn
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1451575
Homepage ID
1090993
Teller
2808
Bron
colruyt recepten
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid