Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op ca 180˚C (hetelucht).
Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept.
Kook de eieren (niet te hard).
Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes.
Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen.
Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen.
Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren.
Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges.
De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken.
Krullen boter erbovenop leggen.
Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept.
Kook de eieren (niet te hard).
Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes.
Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen.
Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen.
Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren.
Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges.
De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken.
Krullen boter erbovenop leggen.
Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk lente recept!
Ingrediënten
600g asperges (wit), 200g yorkham, 200g lichtbelegen kaas (raspen), 2 eieren(niet te hard gekookt), 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel peterselie, 25 g roomboter, 1 eetlepel paneermeel (of oud gekruimeld brood)
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal (20x30cm), dunschiller
Leuke tips
Paeermeel wordt vooral gebruikt om vocht op te nemen, maar het kan ook prima zonder.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1451535
Homepage ID
2637513
Teller
337
Bron
aspergecentrum.nl
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid