Bereidingswijze
- Doe het (diepvries)fruit in een pannetje en voeg de suiker en de Coebergh toe, laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken en schep een paar eetlepels sap uit het pannetje. Laat de rest inkoken tot het stroperig wordt.
- Snij de cake (of brownies) in plakjes en bedek hiermee de bodem van een springvorm.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf en spatel de kwark erdoorheen.
- Verwarm het achtergehouden sap en los er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren) en giet het in een dun straaltje bij de slagroom/kwark massa. Meng alles goed door elkaar en giet het op de cake in de springvorm.
- Zet het in de koelkast om op te stijven.
- Lepel de afgekoelde frambozenmassa erop en smeer het mooi glad.
- Verdeel de verse vruchten over de taart.
- Snij de cake (of brownies) in plakjes en bedek hiermee de bodem van een springvorm.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf en spatel de kwark erdoorheen.
- Verwarm het achtergehouden sap en los er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren) en giet het in een dun straaltje bij de slagroom/kwark massa. Meng alles goed door elkaar en giet het op de cake in de springvorm.
- Zet het in de koelkast om op te stijven.
- Lepel de afgekoelde frambozenmassa erop en smeer het mooi glad.
- Verdeel de verse vruchten over de taart.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Weer eens een andere kwarktaart met een bodem van chocoladecake of brownies, stracciatella kwark en een topping van frambozensaus.
Ik heb 4 glutenvrije brownies voor de bodem gebruikt, hiermee maak je heel eenvoudig een glutenvrije variant, die trouwens ook prima smaakt voor mensen die niet glutenvrij hoeven te eten.
Ik heb 4 glutenvrije brownies voor de bodem gebruikt, hiermee maak je heel eenvoudig een glutenvrije variant, die trouwens ook prima smaakt voor mensen die niet glutenvrij hoeven te eten.
Ingrediƫnten
- 450 gram stracciatella kwark (Melkan)
- 250 ml slagroom
- 500 gram frambozen (diepvries)
- 50 gram suiker
- 1 borrelglaasje Coebergh rode vruchten
- 6 blaadjes gelatine
- chocoladecake of brownies voor de bodem
- handvol verse frambozen, blauwe bessen of andere rode vruchten.
- 250 ml slagroom
- 500 gram frambozen (diepvries)
- 50 gram suiker
- 1 borrelglaasje Coebergh rode vruchten
- 6 blaadjes gelatine
- chocoladecake of brownies voor de bodem
- handvol verse frambozen, blauwe bessen of andere rode vruchten.
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, mixerkom, springvorm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1451227
Homepage ID
2066044
Teller
1103
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid