'Oeuf en cocotte' met grijze garnalen en rucola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/23/2017 - 10:14
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.
- Snij de rucola grof.
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe intussen de room in een steelpan samen met de fijngesnipperde lenteui en de grijze garnalen. Verwarm op een zacht vuur.
3. Verdeel de grof gehakte rucola over 4 ovenschaaltjes en giet er het warme roommengsel over.
4. Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje.
5. Breek intussen 1 ei boven elk ovenschaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.
6. Bedek elk ei voorzichtig met 1 eetl. plattekaas.
7. Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er het hete water in. De kleine schaaltjes moeten voor de helft in water staan. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking:
Werk af met zwarte peper, zeezout en de fijngehakte dille. Geef er licht geroosterd brood bij dat u in staafjes of driehoekjes hebt gesneden.
Afbeelding
'Oeuf en cocotte' met grijze garnalen en rucola
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk de dag beginnen ; je kan dit ook prima serveren als voorgerechtje 
Ingrediënten
4 eetl. noordzeegarnalen (versmarkt)
4 lente-uitjes
50 g rucola
0.5 plantje dille (vers)
4 eieren
8 eetl. lichte room
4 eetl. verse kaas (type plattekaas)
zwarte peper (molen)
grof zeezout (molen)
Leuke tips
- Vervang de grijze garnalen ook eens door reepjes gerookte zalm.
- Gebruik asperges tijdens het seizoen: vervang dan de rucola door aspergepuntjes of serveer beetgare aspergesteeltjes in plaats van staafjes brood.
- Ook lekker als voorgerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1450675
Homepage ID
1090993
Teller
53
Bron
colruyt recepten
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid