Bereidingswijze
Voorbereiding:
Bak de spekblokjes in de koekenpan en laat afkoelen.
Haal van de ijsbergsla 4 of 6 mooie bladeren.
houd ze apart.
Snijd een kwart van de ijsbergsla in fijne reepjes.
Laat de mandarijnen goed uitlekken.
Verwijder de harde steeltje van de spinazie scheur eventueel wat fijn.
Meng de ingrediƫnten voor de dressing goed door elkaar breng op smaak met peper en zout.
Bereiden:
Meng de spinazie met de gesneden ijsbergsla .
Voeg de gerookte kipfilet, de spekblokjes, de mandarijnenpartjes en de walnoten toe .
Meng de salade voorzichtig door elkaar.
Schenk de dressing erover en schep nog even om.
leg de ijsberg bladeren op aparte borden..
Schep hierin de spinazie- kipsalade.
Garneer eventueel met wat walnoten ( gehakt) en of met bieslook .
.
Bak de spekblokjes in de koekenpan en laat afkoelen.
Haal van de ijsbergsla 4 of 6 mooie bladeren.
houd ze apart.
Snijd een kwart van de ijsbergsla in fijne reepjes.
Laat de mandarijnen goed uitlekken.
Verwijder de harde steeltje van de spinazie scheur eventueel wat fijn.
Meng de ingrediƫnten voor de dressing goed door elkaar breng op smaak met peper en zout.
Bereiden:
Meng de spinazie met de gesneden ijsbergsla .
Voeg de gerookte kipfilet, de spekblokjes, de mandarijnenpartjes en de walnoten toe .
Meng de salade voorzichtig door elkaar.
Schenk de dressing erover en schep nog even om.
leg de ijsberg bladeren op aparte borden..
Schep hierin de spinazie- kipsalade.
Garneer eventueel met wat walnoten ( gehakt) en of met bieslook .
.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ziet imponeren uit als je het serveerd in een mooi blad ijsbergsla
Ingrediƫnten
100 gram gerookte spekblokjes.
1 krop ijsbergsla.
1 klein blikje mandarijnen op sap.
600 gram spinazie (pan klaar)
300 gram gerookte kipfilet.
in blokjes of reepjes
100 gram walnoten gehakt.
eventueel bieslook voor de garnering.
Voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie.
1 eetlepel balsamicoazijn.
1 eetlepel citroensap (of limoensap).
1 eetlepel mandarijnensap.
halve eetlepel mosterd.
1 eetlepel honing.
(zeezout ) en vers gemalen peper.
1 krop ijsbergsla.
1 klein blikje mandarijnen op sap.
600 gram spinazie (pan klaar)
300 gram gerookte kipfilet.
in blokjes of reepjes
100 gram walnoten gehakt.
eventueel bieslook voor de garnering.
Voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie.
1 eetlepel balsamicoazijn.
1 eetlepel citroensap (of limoensap).
1 eetlepel mandarijnensap.
halve eetlepel mosterd.
1 eetlepel honing.
(zeezout ) en vers gemalen peper.
Leuke tips
Vervang de spekblokjes door hamblokjes.
Neem in plaats van mandarijnen perzikschijfjes of ananasblokjes.
Neem in plaats van mandarijnen perzikschijfjes of ananasblokjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1449785
Homepage ID
2639453
Teller
179
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Gelegenheid