Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen.
- De helft van het sap en de rasp in een pan met de gewassen cranberry's, 100 gram suiker en een scheutje Cointreau ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot een mooie stevige compote. De compote af laten koelen.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
- Verdeel de lange vingers over de bodem van de springvorm, breek er eventueel een paar in stukjes om de hoekjes mee op te vullen.
- Week de gelatine in koud water.
Bereiding:
- Verwarm het sap van ½ sinaasappel (eventueel met een beetje water of Cointreau) en los de uitgeknepen gelatine erin op en roer dit goed door.
- Klop de slagroom met de suiker (50 gram) stijf.
- Meng de kwark en de slagroom door elkaar en voeg het sinaasappelsap met de gelatine er in een dun straaltje aan toe. Voeg daarna ook de geraspte sinaasappelschil toe. Goed mengen.
- Giet dit mengsel voorzichtig uit over de lange vingers. (Als je dit te snel doet kunnen de lange vingers naar boven komen drijven)
- Laat de taart tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
- Vlak voor het serveren de cranberry compote over de taart verdelen.
- Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen.
- De helft van het sap en de rasp in een pan met de gewassen cranberry's, 100 gram suiker en een scheutje Cointreau ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot een mooie stevige compote. De compote af laten koelen.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
- Verdeel de lange vingers over de bodem van de springvorm, breek er eventueel een paar in stukjes om de hoekjes mee op te vullen.
- Week de gelatine in koud water.
Bereiding:
- Verwarm het sap van ½ sinaasappel (eventueel met een beetje water of Cointreau) en los de uitgeknepen gelatine erin op en roer dit goed door.
- Klop de slagroom met de suiker (50 gram) stijf.
- Meng de kwark en de slagroom door elkaar en voeg het sinaasappelsap met de gelatine er in een dun straaltje aan toe. Voeg daarna ook de geraspte sinaasappelschil toe. Goed mengen.
- Giet dit mengsel voorzichtig uit over de lange vingers. (Als je dit te snel doet kunnen de lange vingers naar boven komen drijven)
- Laat de taart tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
- Vlak voor het serveren de cranberry compote over de taart verdelen.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een kwarktaart op verjaardagen is meestal 1 van de favorieten hier in huis. Het fijne ervan is dat je enorm kunt variëren met eigenlijk alles wat je maar lekker vind. En met een jarige in december kwam deze keer dus de variant met cranberry's op tafel. Als je liever geen alcohol gebruikt of als er kinderen mee eten kun je de Cointreau gewoon weglaten. Ik heb deze taart met (glutenvrije) lange vingers gemaakt maar je kunt natuurlijk ook voor een andere bodem kiezen.
Ingrediënten
- 500 gram kwark
- 250 ml slagroom
- 50 gram (basterd)suiker
- 8 blaadjes gelatine
- lange vingers
- sap 1 sinaasappel en rasp van ½ sinaasappel
- scheutje Cointreau of Grand Marnier
Voor de cranberry compote:
- 340 gram verse cranberry's
- 100 gram suiker
- sap 1 sinaasappel en rasp van ½ sinaasappel
- 250 ml slagroom
- 50 gram (basterd)suiker
- 8 blaadjes gelatine
- lange vingers
- sap 1 sinaasappel en rasp van ½ sinaasappel
- scheutje Cointreau of Grand Marnier
Voor de cranberry compote:
- 340 gram verse cranberry's
- 100 gram suiker
- sap 1 sinaasappel en rasp van ½ sinaasappel
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 26 cm, bakpapier of aluminium folie
Leuke tips
Niet alleen leuk voor een verjaardag maar ook voor kerst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1449009
Homepage ID
2066044
Teller
1932
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid