Gehaktbrood 2

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/21/2016 - 08:47
Bereidingswijze
Kneed 500g gehakt met 1 middelgrote fijngehakte ui, 60g paneermeel, 1 ei, een scheut schenkroom, zout en peper, een snufje nootmuskaat, 1 theelepel gedroogde oregano en een snufje gemalen laurier tot een smeuige massa.
Roer 50g bruine suiker, 1,5 theeleper Franse mosterd en 150g tomatenketchup tot een gladde saus.
Smeer een patévorm van aardewerk of gietijzer (1 liter) een andere vuurvaste hoge schaal of pan (geen cakeblik, dat is te dun en dan verbrandt het gehakt) in met wat boter. Vul deze met het gehakt en giet hierop een vingerdikke laag van de saus.
Doe het deksel op de pot en bak het gehakt in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 50 minuten gaar.
Dit gerecht is ook boven het vuur te maken in een klein gietijzeren pannetje met deksel. Het braden duurt wel langer, het vuur moet laag zijn
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuke variant op het andere recept voor gehaktbrood
Ingrediënten
500 g gehakt
1 ui
60 g paneermeel
1 ei
1 scheut schenkroom
1 tl gedroogde oregano
1 snufje nootmuskaat
1 snufje gemalen laurier
50 g bruine suiker
zout en peper
1.5,150 tl,g Franse mosterd,tomatenketchup
boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Patévorm
Leuke tips
Bekleed de patévorm met plakjes ontbijtspek en 'pak het gehaktmengsel daarmee in'
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1448965
Homepage ID
1222016
Teller
34
Bron
https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=619776
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stjanze
Gelegenheid