Frangipane

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/12/2016 - 15:35
Bereidingswijze
Mix op hoge snelheid roomboter met suiker totdat je een gladde creme krijgt.
Voeg 1 ei toe en mix dit op hoge snelheid totdat het ei volledig is opgenomen in de boter/suiker massa.
Dan mag de amandelmeel erbij. Mix dit ook op hoge snelheid totdat je geen bobbels ziet! (Het moet echt een gladde botermassa worden.
Voeg als laatste 1 theelepel Amandelbitter en de laatste ei toe. Mix dit totdat je het 2e ei volledig is opgenomen.
Laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast of het kan ook ingevroren worden.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Frangipane is een amandelcrème op basis van boter, suiker, ei en amandelmeel. Frangipane is niet het zelfde als amandelspijs, maar is een goede vervangbare voor amandelspijs. Er zijn ook diverse bak recepten waarin frangipane een onderdeel is. Bijvoorbeelde de Franse Galette des rois. Deze taart op basis van bladerdeeg tijdens 3 koningen op 6 januari gebakken en opgegeten. Om een dit recept stap voor stap te kunnen volgen, hiervoor kan je op mijn blogspot terecht met diverse foto's erbij.
Ingrediënten
100 gram roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
100 gram amandelmeel
100 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel Amandel bitter
2 scharrel eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Beslagkom
Handmixer
Leuke tips
Dit recept is goed voor wenerdeeg bakrecepten, Galette des rois en koeken.
Voor meer informatie zie mijn blogspot voor een uitgebreide beschrijving van dit recept: http://cookiesanddoughemporium.blogspot.nl/2016/12/frangipane-recept.html
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1448799
Homepage ID
49821
Teller
923
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
orphan
Gelegenheid