Bereidingswijze
Gebruik een koekenpan en zet op het gas 80 gram kristalsuiker. Gebruik een grote lepel en blijf roeren totdat het donker en vloeibaar wordt.
Neem 1 vel bakpapier en giet de vloeibare karamel op het bakpapier!
Nu moet je snel handelen en gelijk alle gebakken hazelnoten op het vloeibare gedeelte zetten. Het kan al wezen dat de karamel aan het uitharden is, maar je moet de hazelnoten gewoon op de karamel duwen. Laat dit 10 minuten uitharden.
Gebruikt een keukenmachine en maak de stukken hazelnoot met karamel stuk. Voeg daar nog 1 eetlepel water aan toe en maal dit op hoge snelheid totdat je een hazelnoot/karamel gruis krijgt.
Je nougatine is klaar! Om de versheid te bewaren, sluit dit mengsel goed af. (Ik gebruik hiervoor de nieuwe Hak potjes).
Neem 1 vel bakpapier en giet de vloeibare karamel op het bakpapier!
Nu moet je snel handelen en gelijk alle gebakken hazelnoten op het vloeibare gedeelte zetten. Het kan al wezen dat de karamel aan het uitharden is, maar je moet de hazelnoten gewoon op de karamel duwen. Laat dit 10 minuten uitharden.
Gebruikt een keukenmachine en maak de stukken hazelnoot met karamel stuk. Voeg daar nog 1 eetlepel water aan toe en maal dit op hoge snelheid totdat je een hazelnoot/karamel gruis krijgt.
Je nougatine is klaar! Om de versheid te bewaren, sluit dit mengsel goed af. (Ik gebruik hiervoor de nieuwe Hak potjes).
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een kleine recept voor wanneer je gaat bakken. Het kan gebruikt worden als taart decoratie, kerstbrood en zelfs wanneer je ijs hoorntjes hebt en een bolletje in de nougatine dipt. Voor dit recept heb je niet veel nodig en het is in 15 minuten kant en klaar!
Ingrediƫnten
100 gram gebakken hazelnoten
80 gram kristalsuiker
1 eetlepel warm water.
80 gram kristalsuiker
1 eetlepel warm water.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
keukenmachine
keukenmachine
Leuke tips
Nougatine is handig voor taart decoratie, ijs garnering, kerststol en appeltaarten.
Nougatine wordt ook wel Bresilienne genoemd.
Zie recept op mijn blogspot: http://cookiesanddoughemporium.blogspot.nl/2016/11/nougatine-recept.html
Nougatine wordt ook wel Bresilienne genoemd.
Zie recept op mijn blogspot: http://cookiesanddoughemporium.blogspot.nl/2016/11/nougatine-recept.html
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1448109
Homepage ID
49821
Teller
957
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid