Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zorg dat de kom en garde(s) die je gebruikt goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel in de eiwitten zit.
Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop deze op. Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel tot slot de poedersuiker door de meringue.
Vorm met een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en laat deze ongeveer 2 uur drogen in de oven. Zet aan het eind de oven uit, maar laat deze dicht. Laat de schuimpjes afkoelen in de oven.
Zorg dat de kom en garde(s) die je gebruikt goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel in de eiwitten zit.
Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop deze op. Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel tot slot de poedersuiker door de meringue.
Vorm met een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en laat deze ongeveer 2 uur drogen in de oven. Zet aan het eind de oven uit, maar laat deze dicht. Laat de schuimpjes afkoelen in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik gevonden via Rutger van Heel Holland Bakt. Ik maak het voor mijn gezin, familie of vrienden.
Ingrediënten
3 eiwitten
100 gram suiker
90 gram poedersuiker
snufje zout
100 gram suiker
90 gram poedersuiker
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Ovenschaal
Oven
Spuitzak
spatel
Ovenschaal
Oven
Spuitzak
spatel
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1447563
Homepage ID
2609999
Teller
1211
Bron
rutgerbakt
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid