Kwarktaart met limoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/26/2016 - 11:10
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
- Verdeel de lange vingers over de bodem van de springvorm, breek er eventueel een paar in stukjes om de hoekjes mee op te vullen.
- Week de gelatine in koud water.
- Rasp van 2 limoenen de schil af. Alleen het groene gedeelte.
- Pers alle drie de limoenen uit.

Bereiding:
- Verwarm het limoensap en los de uitgeknepen gelatine erin op (goed doorroeren)
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Meng de kwark en de slagroom door elkaar en voeg het limoensap met de gelatine er in een dun straaltje aan toe. Voeg daarna ook de geraspte limoenschil toe. Goed mengen.
- Giet dit mengsel voorzichtig uit over de lange vingers. (Als je dit te snel doet kunnen de lange vingers naar boven komen drijven)
- Laat de taart tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer de taart met schijfjes limoen. Eventueel kun je ook blaadjes verse munt gebruiken.
Afbeelding
Kwarktaart met limoen
Kwarktaart met limoen
Kwarktaart met limoen
Kwarktaart met limoen
Kwarktaart met limoen
Kwarktaart met limoen
Kwarktaart met limoen
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met verjaardagen hier in huis wordt er vaak kwarktaart gemaakt. Gewoon omdat iedereen die altijd lekker vind en omdat het zo simpel te maken is. Bovendien heb je er maar weinig ingrediƫnten voor nodig.
Ik kan me nog herinneren dat ik die vroeger altijd met een bodem van lange vingers maakte. De bodem is door de jaren heen veranderd, de rest van het recept trouwens ook ;)
Omdat ik deze keer ook een glutenvrije taart wilde maken kwam ik op het idee om de bodem maar weer eens op de oude manier met (glutenvrije) lange vingers te maken.
Een bodem van lange vingers klinkt heel oubollig maar het werkt erg gemakkelijk en het smaakt prima. Ook met glutenvrije lange vingers :)
Ingrediƫnten
- 500 gram kwark
- 250 ml slagroom
- 50 gram witte basterd suiker (als je van zoet houd kun je iets meer gebruiken)
- 8 blaadjes gelatine
- pak lange vingers (gebruik glutenvrije lange vingers voor een glutenvrije taart)
- 3 limoenen + 1 om mee te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 24 cm, bakpapier of aluminiumfolie om de bodem mee te bekleden
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1446357
Homepage ID
2066044
Teller
4596
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid