Bereidingswijze
Alle genoemde ingrediënten goed laten uitlekken en het vocht er goed uitdrukken, vooral van de ananas.
De zo gedroogde ingrediënten met elkaar mengen tot een salade.
In de koelkast goed laten koelen en dan, eet smakelijk.
De zo gedroogde ingrediënten met elkaar mengen tot een salade.
In de koelkast goed laten koelen en dan, eet smakelijk.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door te experimenteren heb ik dit receptje samengesteld. Het is een heerlijke salade die het zeer goed doet tijdens een feestje op toast of stokbrood.
Ingrediënten
1 kilo verse rauwe mosselen gekookt en gepeld (+/- 300-350 gram gaar en droog mosselvlees)
1 blik 4a5 schijven ananas op siroop/sap in kleine stukjes
1/2 tot 1 pot mayonaise (geen fritessaus)
4a5 vingerdikke augurkjes, heel klein gesnipperd
1 sjalotje heel klein gesnipperd
1 bosje bieslook gesnipperd
Eventueel en naar smaak mogen er ook een paar hard gekookte en klein gehakte eieren in.
1a2 eetlepels milde kerriepoeder
1 blik 4a5 schijven ananas op siroop/sap in kleine stukjes
1/2 tot 1 pot mayonaise (geen fritessaus)
4a5 vingerdikke augurkjes, heel klein gesnipperd
1 sjalotje heel klein gesnipperd
1 bosje bieslook gesnipperd
Eventueel en naar smaak mogen er ook een paar hard gekookte en klein gehakte eieren in.
1a2 eetlepels milde kerriepoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Een pan om de mosselen te koken, een schaal en een lepel om de salade te mengen en een mooie presenteerschaal.
Leuke tips
Het bieslook kan naar smaak eventueel worden vervangen of aangevuld met dille en of peterselie.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1446045
Homepage ID
2446697
Teller
16
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid