Italiaanse perentaart met cappuccinoroom

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/15/2016 - 17:31
Bereidingswijze
Bodem:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Rand van de springvorm nietinvetten want dan komt de bodem van de taart niet omhoog..
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mixerkom en mix alles goed door elkaar.
Doe het deeg in de springvorm.
Strijk het deeg glad en bak de bodem in het midden van de oven plm. 25 minuten.
Verwijder het bakpapier en laat de bodem afkoelen.

Leg de bodem op een taartschaal en zet de rand van de springvorm er stevig omheen.
Verdeel de in dunne plakjes gesneden peren over de bodem.
Maak de taartgelei met het perensap, eventueel perenlikeur en de vanillesuiker volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Verdeel het taartgelei nog goed heet - met behulp van een lepel - over de peren. Begin vanuit het midden van de taart.
Zet de taart nu plm. 1 1/2 tot 2 uur koel weg.
Cappuccinoroom:
Meng het cappuccinopoeder, vanillesuiker en slagroomversteviger goed door elkaar.
Begin met het kloppen van de slagroom.
Als de slagroom een beetje dik begint te worden, voeg je steeds wat van het cappuccino/suiker/salgroomversteviger-mengsel toe aan de room tot de slagroom goed stijf is.
Meng 2/3 deel van de chocoladevlokken of geraspte chocolade door de slagroom.
Strooi de rest van de slagroom over de taart.
Zet de taart in de koelkast tot gebruik.

Afbeelding
Italiaanse perentaart met cappuccinoroom
Italiaanse perentaart met cappuccinoroom
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de verjaardag van onze buurvrouw beloofde ik haar een taart te bakken.
Het werd deze heerlijke perentaart met cappuccinoroom.
Ik heb voor deze taart verschillende recepten samengevoegd en zo is mijn eigen taartrecept ontstaan.
Ingrediënten
Bodem:
100 gram bloem + 3 theelepels bakpoeder of 100 gram zelfrijzend bakmeel
15 gram cacaopoeder
mespunt zout
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
2 eieren (M)
100 gram zachte boter
2 eetlepels sterke koffie of melk
Vulling:
1 literblik halve peren op sap (uitgelekt, sap opgevangen, in dunne plakjes gesneden
2 afgestreken eetlepels suiker
eventueel borrelglas perenlikeur (heb ik gebruikt maar hoeft niet)
1 zakje taartgeleipoeder (helder) voor 1/4 liter vloestof
:
600 ml slagroom
1 zakje cappuccinopoeder (bijv. Nescafé)
2 zakjes slagroomversteviger
3 zakjes vanillesuiker
plm. 100 gram chocoladevlokken of grof geraspte pure chocolade

Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine
bakpapier
mengkommen

Leuke tips
Heerlijke verjaardagstaart !!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1446013
Homepage ID
886977
Teller
2542
Waardering aantal
1
Waardering
2
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid