Bereidingswijze
Voorbereiding:
Voor het bereiden de 2 blikjes kokosmelk minimaal 6 uur van de voren in de koelkast doen.
De room zal zich hierdoor scheiden van de melk. Dit merk je doordat de room aan de bovenzijde van het blikje gaat zitten.
Na 6 uur de room uit het blikje schrapen en in een kom doen.
Bereiding:
Achtereenvolgens de bloemenhoning en de ½ theelepel vanille extract toevoegen aan de kokosroom.
Hierna met een mixer het mengsel kloppen totdat er gladde crème ontstaat. Plaats de gladde crème in de koelkast zodat het wat kan opstijven.
In een koekenpan het amandelschaafsel roosteren zodat ze goudbruin worden.
Verwijder de schil van de watermeloen en snij de watermeloen zodanig dat er een cakevorm ontstaat.
Vervolgens de buitenkant van het cake-vormig watermeloen met keukenpapier droog deppen. (Hierdoor hecht de kokoscrème beter)
Na het droog deppen de buitenkant van het cake-vormig watermeloen geheel insmeren met de kokoscrème.
Bedek de zijkanten van het cake-vormig watermeloen met de geroosterde amandelschaafsel.
De bovenzijde van het cake-vormig watermeloen bedekken met stukjes fruit zoals kersen, aardbeien, braamen, kiwi en dergelijke.
Serveer de watermeloen taart direct na het bereiden of bewaar de watermeloen in de koelkast.
Voor het bereiden de 2 blikjes kokosmelk minimaal 6 uur van de voren in de koelkast doen.
De room zal zich hierdoor scheiden van de melk. Dit merk je doordat de room aan de bovenzijde van het blikje gaat zitten.
Na 6 uur de room uit het blikje schrapen en in een kom doen.
Bereiding:
Achtereenvolgens de bloemenhoning en de ½ theelepel vanille extract toevoegen aan de kokosroom.
Hierna met een mixer het mengsel kloppen totdat er gladde crème ontstaat. Plaats de gladde crème in de koelkast zodat het wat kan opstijven.
In een koekenpan het amandelschaafsel roosteren zodat ze goudbruin worden.
Verwijder de schil van de watermeloen en snij de watermeloen zodanig dat er een cakevorm ontstaat.
Vervolgens de buitenkant van het cake-vormig watermeloen met keukenpapier droog deppen. (Hierdoor hecht de kokoscrème beter)
Na het droog deppen de buitenkant van het cake-vormig watermeloen geheel insmeren met de kokoscrème.
Bedek de zijkanten van het cake-vormig watermeloen met de geroosterde amandelschaafsel.
De bovenzijde van het cake-vormig watermeloen bedekken met stukjes fruit zoals kersen, aardbeien, braamen, kiwi en dergelijke.
Serveer de watermeloen taart direct na het bereiden of bewaar de watermeloen in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke frisse zomerse taart
Ingrediënten
– 1 watermeloen
– 2 blikjes gekoelde kokosmelk (kokosroom)
– ½ theelepel vanille extract
– 55 gram amandelschaafsel
– 1 theelepel bloemenhoning
– 2 blikjes gekoelde kokosmelk (kokosroom)
– ½ theelepel vanille extract
– 55 gram amandelschaafsel
– 1 theelepel bloemenhoning
Hulpmiddelen & keukengerei
mesje
kom
vorm
blikopener
koelakst
kom
vorm
blikopener
koelakst
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1446009
Homepage ID
862326
Teller
1325
Bron
eerlijkereten nieuwsbrief
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid